Jazz Remixed: Acid på Svenska tager favntag med Jan Johanssons udødelige klassiker på Vinterjazz


Oplev den svenske DJ og producer Christian Lappalainens elektroniske fortolkning af Jan Johanssons moderne klassiker “Jazz på Svenska” i fire byer under Vinterjazz 2019

 

Den svenske jazzkomponist Jan Johansson udgav i 1964 den legendariske og jazzede genfortolkning af svenske folkesange, “Jazz på Svenska”. Pladen har siden dannet skole i den nordiske jazz og er for længst nået ud til resten af verden – og næsten alle svenske hjem.

I 2015 besluttede den svenske DJ og producer Christian Lappalainen aka. Calico sig for at tage favntag med Johanssons fortolkninger – dog med det twist, at Lappalainens versioner blandt andet blev indspillet med Rolands nyklassiske “syremaskine”, TB-303, som bærende melodistemme.

Pladen kom til at hedde “Acid på Svenska”, som udkom til store anmelderroser, og det er dette helt særlige møde mellem folkeviser, melankolsk jazz og acid house, du kan se frem til, når Christian Lappalainen og DJ Bacid lægger vejen forbi Vinterjazz 2019 som en del af temaet Jazz Remixed.

Du kan opleve Acid på Svenska i følgende byer under årets Vinterjazz:

7/2: Radar, Aahus – Acid på Svenska: Jan Johansson Remixed (SE) + Kasper Staub – Læs mere / Køb billet

8/2: Teater Momentum – Odense – Acid på Svenska: Jan Johansson Remixed (SE) – Læs mere / Køb billet

9/2: Huset i Hasserisgade, Aalborg – Acid på Svenska: Jan Johansson Remixed (SE) + Emil de Waal, Gustaf Ljunggren & Nulle – Læs mere / Køb billet

10/2: Brorsons Kirke, København – Acid på Svenska: Jan Johansson Remixed (SE) – Læs mere / Køb billet

 

Til Jazz Remixed tages ikoniske jazzplader under kærlig behandling af nogle af vores mest nysgerrige vinylsamlere og DJs. Tidligere udgaver af Jazz Remixed er skabt af navne som Raske Penge, Simon Dokkedal (Den Sorte Skole), Tue Track, Lulu Rouge, Lord Akton, Epic Vinyls from Brazil m.fl.

Vinterjazz er en landsdækkende musikfestival, som har eksisteret siden 2001 og foregår hvert år i februar. Festivalen strækker sig over tre uger og er arrangeret i samarbejde med flere end 150 spillesteder og arrangører fra Skagen til Bornholm. Vinterjazz 2019 finder sted fra 1-24 februar.