Mød spillestederne på Vinterjazz 2019: Unge kræfter overtager faklen i Sun Ship


Vinterjazz, der i år finder sted fra 1.-24. februar, sætter som altid gang i både nye og veletablerede spillesteder og arrangører over hele landet – men hvem er det egentlig, der står bag de mange musikalske oplevelser derude, og hvorfor lige på Vinterjazz? Jazz.dk har talt med fem deltagende kulturfyrtårne for at komme nærmere svaret – fra Brønshøj til Aarhus

 

Turen er denne gang kommet til Aarhus, der i flere år har markeret sig som en af de mest aktive byer under Vinterjazz 2019. Her finder man arrangørgruppen Sun Ship, som siden 2003 har haft en central position på den aarhusianske musikscene som dem, der gennem hele året inviterer et bredt publikum til koncerter med de pt. mest interessante nationale og internationale grupper med originalmusik – særligt inden for de grænsesøgende og eksperimenterende grene af musikken. Sun Ship er ikke tilknyttet et bestemt spillested, men søger hele tiden nye samarbejder, og afholder derfor koncerter mange forskellige steder, på mange forskellige måder.

Læs mere: Se alle Sun Ships koncerter på Vinterjazz 2019

I 2018 trådte nye kræfter til i arrangørgruppen, der nu består af Maria Dybbroe, Emil Palme, Nikolaj Bugge, Line Rothmann og Emil Dahl. Jazz.dk tog en snak med dem om fremtiden – ikke blot for Sun Ship i sig selv, men også for den nytiltrådte gruppes arbejde med Vinterjazz:

 

Maria Dybbroe: “Fremtiden ser vildt spændende ud! Det er jo en kæmpe ære og en tung arv, vi skal forsøge at løfte, men vi glæder os meget til at komme i gang og til at præsentere de første koncerter til Vinterjazz. Vi vil fokusere på at booke den musik fra den eksperimenterende scene, som vi synes er allermest inspirerende lige nu, og gerne noget vi måske ikke synes har fået tilstrækkelig opmærksomhed ellers – både fra det aarhusianske miljø, men også med udsyn til resten af verden.”

Emil Dahl: “Til Vinterjazz præsenterer vi musik på to forskellige steder i Aarhus. Et af de kendte spillesteder, Radar, og et helt nyt venue, Colabs på Sydhavnen. Det er et godt billede på, at vores mål fremadrettet er at forsøge at omfavne hele Aarhus og bruge både etablerede venues og nogle af de mere uudforskede dele af byen – præcis som vores musikprofil også skal rumme både etablerede kunstnere og nye navne.”

Line Rothmann: “Først og fremmest har vi været bevidste om at udvide gruppen til ikke kun at indeholde musikere, men også folk med andre, relevante kompetencer. Jeg er uddannet kaospilot og driver til daglig mit eget produktionsselskab Blikflak, og Emil Dahl er humanistisk uddannet fra uni. Det har allerede givet en masse nye idéer til fx at udvikle den gængse koncertoplevelse.”

Nikolaj Bugge: “Vi arbejder som et kollektiv, hvor vi kan lære af hinandens fagligheder. Det er en klar styrke, at vi til daglig bevæger os i forskellige miljøer og både har forskellige interesser og erfaringer. Det giver grundlag for nogle gode diskussioner, som der helt sikkert kommer nogle spændende koncerter ud af, og det sikrer diversitet i vores booking.”

 

Vinterjazz er en landsdækkende musikfestival, som har eksisteret siden 2001 og foregår hvert år i februar. Festivalen strækker sig over tre uger og er arrangeret i samarbejde med flere end 120 spillesteder og arrangører fra Skagen til Bornholm. Vinterjazz 2019 finder sted fra 1-24 februar.