RMC og Vinterjazz inviterer til gratis artist talk med fænomenet Egberto Gismonti


I anledning af Vinterjazz inviterer Rytmisk Musikkonservatorium og festivalen til en gratis artist talk med den brasilianske komponist og multiinstrumentalist Egberto Gismonti. Omdrejningspunktet er hans musikalske rødder med fokus på hjemlandets musikalske arv

 

Pianist, guitarist og komponist Egberto Gismonti (f. 1947) er en superstjerne med sit helt eget udtryk – en særegen blanding af brasiliansk folkemusik, der møder jazz, som atter møder kompositionsmusik. Alt i alt et dybt personligt udtryk, som dog først og fremmest trækker på hele hjemlandets rige musiktradition. Gismonti legemliggør idéen om en global musik, hvor hans egen baggrund med både italienske og libanesiske forfædre spiller en stor rolle.

Egberto Gismonti er blandt hovednavnene på årets Vinterjazz, hvor publikum kan opleve ham i selskab med danske The Orchestra og den prisvindende saxofonist og komponist Lars Møller. Gismonti og Møller har i fællesskab komponeret ny musik til projektet under titlen “Mysteries of Amazonas”.

Læs mere: Brasiliansk superstjerne indtager Vinterjazz med dansk orkester

Egberto Gismonti er på den internationale jazzscene kendt for sine samarbejder med som Charlie Haden, Jan Garbarek og Naná Vascancelos. Det er særligt den brasilianske multiinstrumentalists soloplader på ECM og ikke mindst hans legendariske koncerter, først på Montmartre i Nørregade og siden på Copenhagen Jazz Festival, der står som stærke minder for mange danske jazzlyttere.

Gismontis største drivkraft til at blive musiker og komponist var onklens daglige kompositioner, der hver dag blev uropført på torvet af det lokale brassband. Den utrolige kreative drift ligger til familien, for strømmen af blændende kompositioner fra Gismontis hånd har været næsten ubrudt siden gennembruddet tilbage i 1970’erne.

Artist talk’en finder sted på RMC og er præsenteret af konservatoriet og Vinterjazz. Lars Møller modererer samtalen, der vil foregå på engelsk. Der er gratis entré.

 

Artist Talk: Egberto Gismonti (BRA) – Vinterjazz 2019
Onsdag 20/2, kl. 16:00 – RMC, Kbh
Læs mere / Fri entré