The Community præsenterer stor international afslutningsweekend på Vinterjazz


The Community er et internationalt kollektiv af improvisationsmusikere, der arbejder for at forbinde og udvide netværket af improvisatorer og musikere over hele verden ved at lave arrangementer, hvor interaktion altid er et bærende element. Kollektivet opstod i 2014 på initiativ fra musikerne Nana Pi og Mia Dyberg bosiddende i København og Berlin, og The Community’s aktiviteter er i dag primært organiseret af Mia Dyberg, Nana Pi, Maria Dybbroe, Jonathan Aardestrup og Asger Thomsen.

Under Vinterjazz 2019 inviterer kollektivet til en tredages festival i festivalen med overskriften ’MEUF’. Festivalen i festivalen foregår på Lygten Station på Nørrebro den 22-24. februar og præsenterer nogle af de mest spændende kunstnere på den europæiske scene for eksperimenterende og improviseret musik. Med festivalen ønsker The Community “at sætte fokus på retten til at udtrykke sig frit i musikken og i livet, fordi vi tror på, at diversitet og mangfoldighed giver grobund for inspireret og spændende musik!”, skriver kollektivet i en pressemeddelelse.

The Community’s arrangementer fokuserer altid på fællesskabet, som kan opstå i og omkring musik, og et af kollektivets mål er at forsøge aktivt at gøre noget for sammenhængskraften og udvekslingen i musikmiljøet. Derfor slutter deres minifestival denne gang af med et festfyrværkeri af jam og fællesspisning, hvor alle er inviterede.

Om programmet på MEUF skriver The Community selv følgende: “Vores program præsenterer et diverst udvalg af det, som sker på den eksperimenterende musikscene lige nu og er sat sammen af nogle af de kunstnere, som vi synes, kommer alt for sjældent forbi København, blandet med nogle af de inspirerende musikere der netop findes på den københavnske scene. I Lygtens intime rammer vil man kunne opleve akustiske og elektroniske koncerter, der indbyder til fokuserede lytteoplevelser, arbejder med klang, udforsker akustik og forholder sig til det rum, den skabes i – og publikum.”

Som et gennemgående tema har The Community desuden inviteret tre af de stærkeste stemmer på den danske scene til at udforske duo-formatet – Lotte Anker, Qarin Wikström og Elena Setien. De har hver især inviteret en kunstner fra den europæiske scene, som de i særlig grad synes, at publikum bør høre, til at spille sammen med sig en af de tre aftener.

 

The Community: MEUF på Lygten Station, Kbh – Vinterjazz 2019

Fredag d. 22. februar:

Kl. 20:00 – Jonathan Aardestrup Trio – Læs mere

Kl. 21:00 – Qarin Wikstrøm (DK/SE) + Nina De Heney (SE) – Læs mere

Kl. 22:00 – KØS (Dybbroe/Kragelund/Saarup) – Læs mere

Kl. 23:00 – Julie Kjær / Rasmus Svale / Kresten Osgood – Læs mere

 

Lørdag d. 23. februar

Kl. 20:00 – Mia Dyberg (SE/DK) / Anna Klett (FO) / Asger Thomsen – Læs mere

Kl. 21:00 – Lotte Anker / Nina De Heney (SE) / Lene Grenager (NO) – Læs mere

Kl. 22:00 – Prune Bécheau (FR) + Joel Grip (DE/SE) – Læs mere

Kl. 23:00 – Greta Eacott solo (UK) – Læs mere

 

Søndag d. 24. februar

Kl. 15:00 – Elena Setien (ESP) / Johanna Borchert (DE) – Læs mere

Kl. 16:00 – Nana Pi / Halym Kim (DE/KOR) / Aurelijus Uzameckis (LTU) – Læs mere

Kl. 17:00 – Open session – Læs mere

Kl. 18:00 – The Community Fællesspisning

Læs mere: Se hele programmet for sidste weekend på Vinterjazz 2019