Vinterjazz er en landsdækkende musikfestival med lokal forankring


På fredag lyder startskuddet til 24 dages jazzfestival i hele landet. Den 19. udgave af Vinterjazz byder på mere end 600 koncerter i hele landet, der er iscenesat af flere end 150 spillesteder og arrangører – herunder alt fra store koncertsale og regionale spillesteder til progressive musikforeninger og lokale ildsjæle

 

Vinterjazz 2019 strækker sig fra Skagen i nord, til Flensborg i syd, fra Fanø til Bornholm og slår undervejs ned i alle de aktive musikmiljøer. At jazzen sprænger genrekasserne og er mere mangfoldig end nogensinde før, det er den landsdækkende Vinterjazz om muligt et endnu bedre eksempel på end den årlige Copenhagen Jazz Festival.

“Vinterjazz er kurateret lokalt, men føles alligevel samlende. Den har med andre ord et landsdækkende syn på jazz som favnende udtryksform og tænker derfor anderledes for at skabe nye møder mellem musikken og publikum. På den måde er Vinterjazz også en vigtig inspiration for sin storesøster Copenhagen Jazz Festival,” siger festivalleder Kenneth Hansen.

“Med festivalen forsøger vi at skabe en national sammenhængskraft, hvilket man kan mærke hos de turnerende navne og i de ekstraordinære arrangementer og koncertrækker, som opstår hvert år i februar i forbindelse med Vinterjazz. Det har vist sig, at festivalen rent kunstnerisk er meget rummelig og samtidig har udviklet sin egen identitet lokalt.” siger Kenneth Hansen.

Årets festival er ikke blot tegnet af internationale hovednavne, men også i høj grad af de tværnationale møder som bl.a. den brasilianske superstjerne Egberto Gismonti med The Orchestra og trommeikonet Steve Gadd med Blicher Hemmer Gadd, af progressive koncertrækker som Lutter Øre og Sun Ship, og af landsdækkende turnéer med Girls in Airports, Jakob Bro, DR Big Band og Acid på Svenska. Derudover kan man opleve koncerttemaer som Something Else, Wild at Heart, Jazz Remixed og Jazz for Kids.

Læs mere: Se alle koncerterne på Vinterjazz 2019

Formand for Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik, Michael Bojesen siger: ”Jazz er en vildtvoksende og rummelig musikgenre, der hele tiden udvikler sig med inspiration fra alt, hvad der i øvrigt rører sig af musik i verden. Vinterjazz skaber øget opmærksomhed om jazzen, pirrer nysgerrigheden og byder på store musikalske oplevelser til alle. For publikum i hele Danmark er Vinterjazz en fantastisk mulighed for at opleve et flot og varieret opbud af jazz, lige fra de nye, fremadstormende, unge navne, over de kompromisløse, etablerede jazzkunstnere til de store, internationale hovednavne.”

Følgende byer præsenterer Vinterjazz fra 1.-24. februar: Albertslund, Assens, Bjert, Brønshøj, Dianalund, Esbjerg, Flensburg, Fredensborg, Fredericia, Frederiksberg, Gilleleje, Greve, Haderslev, Hellerup, Herlev, Herning, Hillerød, Hobro, Horsens, Hvidovre, København, Køge, Kolding, Lemvig, Lyngby, Nørre Alslev, Odense, Randers, Rønne, Roskilde, Silkeborg, Skagen, Sorø, Svendborg, Søborg, Sønderborg, Sønderho, Taastrup, Thisted, Tønder, Valby, Vanløse, Aalborg og Aarhus.

Tak til Nordea-fonden og Statens Kunstfond.