Vinterjazz på Stengade: Retrofunk og nye, toneangivende stemmer præger programmet


Stengade i København indleder deres Vinterjazz-program fredag den 8. februar. Med fire koncerter beviser Stengade, at de stadig rummer den alsidighed, som spillestedet altid har stået for med ny musik fra udlandet, fremstormende musikere fra det danske vækstlag og anerkendte prisvindere

Årets Vinterjazz-program på Stengade åbnes med en sand funkfest d. 8. februar, når schweiziske L’Eclair byder på instrumental funk med stærk inspiration i 1970’ernes Blaxploitation-soundtracks og en lyd, som leder tankerne hen på bands som Khruangbin. Aftenen indledes med tyrkiske psych-samples, der fusionerer med hårdtslående hiphop-beats fra Teit Voss, som giver sin første koncert efter udgivelsen af “Dostlar, Vol. 1” fra november 2018. Til at holde gang i dansegulvet inden og efter står Soca Disco og DJ-kollektivet Worldy for en festlig musikalsk jordomrejse.

Torsdag d. 14 præsenterer Stengade exceptionel klangdyrkelse fra tre af den eksperimenterende jazzscenes mest toneangivende stemmer, når Maria Dybbroes Cactus, Sonja LaBianca og Jaleh Negari indtager scenen. LaBianca og Negari står for en unik koncertoplevelse, hvor deres solokompositioner mødes midtvejs under koncerten og sammenflettes som duo.

Den sidste uge under Vinterjazz får spillestedet besøg af I Think You’re Awesomes melodiøse indie-jazz, som i anledning af gruppens 10-års jubilæum fremfører værket ‘Suite to Be You and Me’ med den internationale strygekvartet Taïga. Festivalen sluttes af søndag den 24. med ØYAs drømmende og storladne popunivers og et friskt take på moderne jazz fra Night Repair. De to bands er relativt nye på musikscenen, men bliver ført an af Mathias Holm og Martin Stender, som er to af mændene bag indflydelsesrige Girls in Airports.

 

Se frem til følgende koncerter på Stengade under Vinterjazz 2019:

8/2, kl. 20:00 – L’Eclair (CH) + Teit Voss – Læs mere / Køb billet
14/2, kl. 20:00 – Cactus + Sonja LaBianca + Jaleh Negari – Læs mere / Køb billet
22/2, kl. 20:00 – I Think You’re Awesome med Taïga String Quartet – Læs mere / Køb billet
24/2, kl. 19:00 – ØYA + Night Repair – Læs mere / Køb billet

Lyt til kunstnerne på Spotify: