Vinterjazz præsenterer Jazz for Kids on Tour i februar


Vinterjazz 2019 byder på den populære koncertrække for børnejazz ‘Jazz for Kids’ på udvalgte spillesteder rundt i landet. Formålet er at udvide scenen for børnejazzen lokalt, at give de yngste mulighed for at komme helt tæt på musikken som kunstart og samtidig åbne op for tværæstetiske improvisationer med blandt andet leg og dans. Arrangementerne udgøres af to orkestre samt en medrejsende vært(inde), som kyndigt vil guide børnene og deres voksne gennem koncerterne.

I mere end 25 år har Copenhagen Jazz Festival arrangeret musik af højeste kvalitet for børn og deres forældre. Gennem årene har koncerterne udviklet sig til et egentligt tema, nemlig Jazz for Kids, der finder sted hvert år under Copenhagen Jazz Festival og Vinterjazz. De optrædende er professionelle musikere, som formidler jazz ved at inddrage alle sanser gennem leg, dans, fortælling, billedkunst og improvisation.

Lørdag 2/2 kl. 14:00 – Teater Vestvolden, Hvidovres Teater
Jazz for Kids feat. Papa Kotji + Flensborg/Venndt Duo + Rune Thorsteinsson

Søndag 3/2 kl. 11:00 – Kulturmaskinen Odense
Jazz for Kids feat. Rumpistol + Av Godaw + Mia Sylvester

Lørdag 9/2 kl. 13:00 – Brorsons Kirke
Jazz for Kids feat. Papa Kotji + Sax Kontra Bas + Rune Thorsteinsson

Søndag 17/2 kl. 12:00 – Gimle, Roskilde
Jazz for Kids feat. Papa Kotji + Sax Kontra Bas + Mia Sylvester

Lørdag 23/2 kl. 12:00 – Huset i Hasserisgade, Aalborg
Jazz for Kids feat. Papa Kotji + Sax Kontra Bas + Rune Thorsteinsson

Søndag 24/2 kl. 10:00 – Medborgerhuset Taastrup
Jazz for Kids feat. Papa Kotji + Flensborg/Venndt Duo + Rune Thorsteinsson

 

Papa Kotji: Django – en sand historie!

Kom med på en veloplagt udflugt med sigøjnerjazztrioen Papa Kotji, når de med fuld fart i mol, fortolker den fantastiske historie om den geniale og stilskabende mesterguitarist, Django Reinhardt. Django kunne spille så hurtigt, at hans fingre de brændte. Og du skal osse være med, så husk at medbringe din luftguitar. Men pas nu på du ikke spiller så hurtigt, at dine fingre smelter! ’Django – en sand historie!’ er en interaktiv musikalsk historie og en rejse ind i den franske ”Swing Manouche” – eller ”Gypsy Jazz”.

Papa Kotji er en stærkt sammentømret trio, der har turneeret med deres koncertfortælling om Django i 6 år i Sverige og Danmark. I 2018 udgav de LP’en “Macho Drom”, som betyder ‘en herre god rejse’ – kom med på sådan een, når Papa Kotji giver koncert! (Jesper Lund Jakobsen : basbalajka og fortælling, Andreas Ugorskij: guitar, Jacob Kolkur: guitar)

Rumpistol – ’Tilbage Til Fremtiden’

Den elektroniske komponist og producer Jens Berents Christiansen aka Rumpistol inviterer til klanglig historietime og musikalsk legestue. Rumpistol fremfører et dj-sæt bestående af elektronisk musik gennem otte årtier specielt henvendt til børn og andre barnlige sjæle. Vi bliver introduceret til alt lige fra Norman McLarens “Dots” fra 1940 over Raymond Scotts legendariske reklamemusik fra 60’erne og videre frem til i dag, hvor det elektroniske element snarere er blevet reglen end undtagelsen, når det gælder musik henvendt til børn. Tag med på en musikalsk rejse, som både er sjov og ballade for børnene og nostalgifremkaldende for de voksne.

Av Godaw

Slickard Nickson og Cheese-A-Lot er to vinylentusiaster, som med mixbåndet ’Av Godaw’ har samlet jazzede, funky og skæve numre fra gamle danske børneplader. Udgivelsen er lavet ud fra en målsætning om, at musikken skal fungere både for børn og deres forældre. Duoen har senest sendt opfølgeren ”Godaw Igen” på gaden. Der må danses og leges til de underfundige, fjollede og sjælfulde gamle danske børnesange, når de to dj’s spiller glemte plader.

Av Godaw består af børnemusik fra 54 plader fra Danmark fra 1957 til 1985 med sangene fra bl.a. Cirkeline og Bennys Badekar og uforglemmelige kompositioner af Povl Kjøller, Daimi, Jytte Abildstrøm, Lars Elstrøm, Flemming Quist Møller og mange andre. Håndplukket, afstøvet og mixet af Slickard Nickson og Cheese-A-Lot. Av Godaw var prisnomineret til DMA Jazz 2018 i børnekategorien. Rumpistol var nomineret sidste år.

Sax Kontra Bas

Kontrabassen er lidt af en drillepind og ’mobber’ saxofonen mindre og mindre – indtil tenorsaxen til sidst er blevet til en sopransax og musikken ganske forandret! Det er blot ét eksempel på den humor og musikalske slapstick, som Jakob Mygind (saxofoner, sang) og Olav Gudnason (kontrabas, sang) betjener sig af i deres duo-koncert, hvor de to musikere ubesværet blander musikgenrer fra rockabilly til freeform i deres helt eget udtryk. Her er alt overflødigt skåret væk i musikken. Undervejs demonstreres, hvordan næsten alt kan bruges til at lave musik på: tandbørstning, opvask, kroppen osv.

Flensborg/Venndt Duo

Flensborg/Venndt-Duo har igennem snart ti år opbygget deres eget lille musikalske univers. I 2018 blev de kåret til ‘Årets Børnejazznavn’ ved Danish Music Awards Jazz. Duoen blander deres egne kompositioner med danske sange, salmer, fransk musettemusik, cirkusmusik, klassisk musik og meget mere. Musikken tager udgangspunkt i en frostklar dag i Vejle, en mobiltelefonjingle, en salme af Carl Nielsen, en fransk dessert eller noget helt andet. Lyduniverset skabes af klaver, kontrabas, mundharpe, kalimba, blokfløjte, klokkespil og ikke mindst melodika, og henvender sig både til børn og voksne – og alt derimellem. Pojken Flensborg (piano, misc.), Jacob Venndt (bas, misc.)

Vært: Mia Sylvester

Jazz for Kids-vært er multikunstner Mia Sylvester. Hun er datter af kunstneren Leif Sylvester og sangerinden Eva Madsen og er vokset op i et hjem med trapez i loftet og pladestudie i kælderen. Mia Sylvester er uddannet danser fra København og L.A og havde i en alder af 28 år turneret verden rundt. Derudover har hun lavet teater, bøger, stand-up, tv og masser af musik. Mia Sylvester tager os i hånden og guider os gennem en dag med musik for børn og andre barnlige sjæle.

Vært: Rune Thorsteinsson

Jazz for Kids-vært Rune Thorsteinsson er også komponist, musiker og underviser. Han har skrevet musik til Copenhagen Phil, modtaget Danish Music Awards og Carl Prisen, og så har han rejst jorden rundt med Body Rhythm Factory og Globale Kompositioner, hvor han har mødt og indspillet med musikere fra Johannesburg, Kathmandu, Chennai, Torshavn, Rio de Janeiro, Buenos Aires og Havana.

 

Vinterjazz er en landsdækkende musikfestival, som har eksisteret siden 2001 og foregår hvert år i februar. Festivalen strækker sig over tre uger og er arrangeret i samarbejde med flere end 120 spillesteder og arrangører fra Skagen til Bornholm. Vinterjazz 2019 finder sted fra 1-24 februar.

Jazz for Kids er støttet af Nordea-fonden (hovedbidragsyder) samt Oticon-fonden og Lizzi og Mogens Staal Fonden.