Chick Corea spiller solokoncert på Vinterjazz 2020


Den amerikanske pianist Chick Coreas musikalske alsidighed og talent har for længst sikret ham ikonstatus. På Vinterjazz 2020 lægger verdensstjernen vejen forbi Musikhuset Aarhus

Fra straight-ahead til avantgarde, bebop til fusionsjazz, kammermusik og symfoniske værker har Chick Corea mestret imponerende mange musikalske udtryk, siden han i tresserne og halvfjerserne var en del af Miles Davis’ elektriske periode og skabte Return To Forever. Med 63 nomineringer og 22 priser kan pianist, keyboardinnovator, komponist og bandleder Armando Anthony “Chick” Corea bryste sig af at være den fjerdemest Grammy-nominerede kunstner til dato. New York Times har beskrevet ham som “a luminary, ebullient and eternally youthful”, og med rette.

Chick Corea blev født i 1941 i Massachusetts og har gennem hele sit liv utrætteligt genopfundet sig selv gennem sin kunst – hvad enten det er som pianist eller keyboardspiller, som solokunstner eller i bandkonstellation med både unge talenter og veletablerede musikere som Herbie Hancock, Gary Burton og Bobby McFerrin.

Til koncerten i Aarhus er Chick Corea atter alene på turné, og når han sætter sig til rette på klaverbænken i Musikhuset Aarhus under Vinterjazz 2020, er det ikke kun med egne værker på programmet. Han benytter nemlig også lejligheden tl at hylde nogle af sine egne forbilleder og inspirationskilder som Bill Evans, Thelonius Monk og mange flere. Billetterne er allerede i salg.

Chick Corea solo (US)
Mandag den 24. februar, kl. 20:00 – Musikhuset Aarhus
Læs mere / Køb billet