Den afghanske sangerinde Elaha Soroor giver artist talk og to Vinterjazz-koncerter med Kefaya


Sangerinden Elaha Soroor gæster Vinterjazz med sine afghanske folkesange i et samarbejde med det London-baserede musikkollektiv Kefaya. I efteråret 2019 udgav Elaha Soroor & Kefaya deres første album på det anerkendte label Bella Union, og i februar kommer de til Danmark og giver koncert på TAPE i Aarhus og ALICE i København.

“Vi er så heldige, at Elaha Soroor har sagt ja til en artist talk inden koncerten, hvor hun vil snakke om sin egen oplevelse af at flygte fra Afghanistan og den kamp, som mange kvindelige afghanske kunstnere står overfor i et undertrykkende patriarkalsk samfund. På den kunstneriske side, vil Elaha fortælle om den musikalske migration og om at finde et nyt tilhørsforhold og en fælles klangbund i mødet med immigrantkollektivet Kefaya,” oplyser spillestedet ALICE. Artist talken finder sted på Union på Nørre Allé fredag den 14. februar og starter kl. 19.00.

Elaha Soroor (AF) // Artist talk & dinner
Fredag 14/2 kl. 17:00 – Union / ALICE, Kbh. N (fri entré) – Læs mere

Kefaya & Elaha Soroor (INT)
Fredag 14/2 kl. 21:00 – ALICE, Kbh. N – Læs mere / Køb billet

Kefaya & Elaha Soroor (INT) + Assegai
Lørdag 15/2 kl. 21:00 – TAPE, Aarhus C – Læs mere / Køb billet

 

Den afghanske sangerinde Eleha Soroor og det prisvindende musikkollektiv Kefaya (Al MacSween og Giuliano Modarelli) har krydset musikalske klinger på et fængende nyt projekt. “Songs Of Our Mothers” (Bella Union, 2019) er et friskt, levende take på afghansk folkemusik, filtreret gennem utallige genrer – fra spirituel jazz og dub til indisk klassisk musik og elektronisk musik. Albummet er en samling folkesange, der traditionelt er blevet udført af afghanske kvinder. Samtidig trækker de på Elahas egen oplevelse af at flygte fra Afghanistan og den kamp, som mange kvindelige afghanske kunstnere står overfor i et undertrykkende patriarkalsk samfund.

Eleha Soroor kom ind i musik gennem sin medvirken i reality TV-showet Afghan Star, og blev hurtigt anerkendt som et stort talent. Men den stigende popularitet kombineret med hendes kritiske syn på kvinders rettigheder i det afghanske samfund, tvang hende til at flytte til London. Her mødte hun Al MacSween og Giuliano Modarelli, og der var øjeblikkeligt grobund for et spændende samarbejde.

Anført af MacSween og Modarelli, er Kefaya et London-baseret musikalsk eklektisk kollektiv af immigranter og internationale artister. I deres projekter har Kefaya blandet elektronisk musik med folk og roots fra hele verden, med ambitionen om at danne en fælles klangbund og et møde via musikken. Kefaya har således arbejdet med genrer og traditioner som flamenco, mellemøstlig folklore og etiopisk jazz, og deres debutplade “Radio International” kom i 2018 på listen over bedste “world”-albums hos det toneangivende magasin Songlines.

I mødet mellem Eleha Soroor og Kefaya, blev deres fælles ønske om at bruge musik som et værktøj til politisk dialog og handling grundstenen for “Songs Of Our Mothers”.

 

Koncerterne er en del af den landsdækkende Vinterjazz, der finder sted i sin 20. udgave den 6.-29. februar 2020. Se alle koncerter på www.jazz.dk/vinterjazz-2020/program.