Hess Is More afslører gæsterne til vinterudgaven af Apollonian Circles


Foto: Kaspar Vig

Teater møder design, performance og improviseret musik fri for genremærkater. Under sommerens Copenhagen Jazz Festival skabte Hess Is More den tværkunstneriske koncertrække Apollonian Circles, og til Vinterjazz kan man opleve totalforestillingen i en formørket vinterudgave på ‘teaterscenen’ Xenon.

Det cirkulære transatlantiske ensemble Hess Is More fortsætter successen med sommerens apollinske cirkler og præsenterer 4 dages koncertforløb, iscenesat af instruktør Tue Biering, scenograferne Christian Friedländer og Dicki Lakha og designer Henrik Vibskov.

Samtidig præsenterer Hess Is More nu det endelige line-up til de fire forestillinger på Vinterjazz 2020: Sangerinde Mette Lindberg og den prisvindende estiske saxofonist Maria Faust træder ind i Apollonian Circles. Desuden kan man opleve duoen INVENTIONS – et projekt mellem de to klassiske musikere Cæcilie Balling og Josefine Opsahl, som undersøger universet mellem fast komponeret musik og det improvisatoriske.

Mikkel Hess’ faste band tæller i øvrigt også amerikanske navne som Andrew Raposo (Hercules and the Love Affair), David Mason (Listening Center) og Michael Demsyn-Hanf. Musikken lever mellem det elektroniske og det akustiske og sender hilsener til en række verdenshjørner og jazz, kraut, dance music, MaPiano, pop, elektronika med mere. Melodier og visuelle elementer varieres, drejes og sendes i kredsløb, og stemningen klinger af en anden dimension, hvor der er fokus på tid, åbenhed og trance.

I forbindelse med Vinterjazz 2020 udforsker Hess Is More rammerne for en koncert, når sommerens succesforestilling Apollonian Circles fortolkes i en sort udgave på black box-scenen Xenon i Huset KBH. Billetsalget er i gang.

Hess Is More: Apollonian Circles | Xenon
Torsdag 13/2, 21:00 – Huset-KBH
Fredag 14/2, 21:00 – Huset-KBH
Lørdag 15/2, 17:00 + 21:00 – Huset-KBH

Line-up:
Michael Demsyn-Hanf – vibrafon
Rasmus Bille Bahncke – SH101
David Mason – elektroniske trommer og mere
Rasmus Vestervig – guitar
William Andrew Raposo – bas
Claus Højensgård Andersen – trompet
Maria Faust – saxofon
Mikkel Hess – trommer og vokal
+ special guest Mette Lindberg, vokal
+ ekstra special guests Cæcilie Balling / Josephine Opsahl

Koncerterne er en del af den landsdækkende Vinterjazz, der finder sted i sin 20. udgave den 6.-29. februar 2020. Se programmet på på www.jazz.dk/vinterjazz-2020/program

Apollonian Circles Copenhagen Jazz Festival 2019

Foto: Kristoffer Juel Poulsen