To amerikanske profiler og to unge, danske løver tager på Vinterjazz-turné med nyt, fælles album


Oplev et stærkt og enestående samarbejde mellem to af Amerikas store jazznavne og to af Danmarks nye, unge løver på Vinterjazz 2020. Denne gruppe har eksisteret siden 2015, og er i november 2019 aktuel med sit andet album, der bærer navnet “Prism”. Gruppen består af Eric Reed (piano), Ralph Moore (tenorsax), Andreas Svendsen (trommer) og Matthias Petri (kontrabas).

Eric Reed er en af USA’s berømte pianister med stærke rødder i gospelkirkens tradition og anerkendt for sin hårdt swingende pianostil. Eric Reed har spillet med alle legenderne og er nu nok mest kendt for sit arbejde med trompetisten Wynton Marsalis. Reed har indspillet talrige albums både i eget navn og som sideman. Af egne albums kan fremhæves All Right to Swing, The Swing and I, Musicale, Pure Imagination og Manhattan Melodies.

Gruppens saxofonist Ralph Moore, der oprindelig er engelsk, gjorde den amerikanske jazzscene sværere for aspirerende saxofonister, da han spillede med alt hvad der kunne kravle og gå af store jazznavne efter, han var kommet til de forenede stater, bl.a. Ray Brown, Dizzy Gillespie, Horace Silver, Charles Mingus, Freddie Hubbard, Oscar Peterson og Roy Hargrove for at nævne nogle få.

Den anden halvdel af gruppens besætning er Matthias Petri og Andreas Svendsen, som droppede ud af Rytmisk Musikkonservatorium efter reformen og tog i 2014 til New York for at satse på håndværk fremfor kunst og gik på jazzlinjen på Manhattan School af Music. Samtidig var de aktive i New Yorks jazzklubber. Andreas Svendsen er en af Danmarks vel nok bedste unge trommeslagere og hans alsidighed har betydet at han er eftertragtet på både den danske og internationale jazzscene. Matthias Petri har stille og roligt opbygget et godt rygte siden sin ankomst til København i 2010 og er en af de mest eftertragtede bassister i Danmark og han har spillet med et utal af de store jazznavne.

Albummet “Prism” er en direkte og kompromisløs jazzudgivelse med 10 kompositioner fremført af gruppens medlemmer. Disse kompositioner bliver her udsat for både kultur- og generationsforskelle, hvilket runder dem af og bevæger hele samarbejdet op i en højere enhed.

Line-up: Eric Reed (piano), Ralph Moore (tenorsax), Andreas Svendsen (trommer), Matthias Petri (kontrabas)

 

Oplev Prism med Reed, Petri, Moore & Svendsen (US/UK/DK) på Vinterjazz 2020:

7/2 + 8/2: Jazzhus Montmartre, Kbh. K – Læs mere / Køb billet
11/2: Jazzselskabet Aarhus / Gyngen, Aarhus – Læs mere / Køb billet
13/2: Giant Steps, Svendborg – Læs mere / Køb billet
14/2: Jazz9700 / Den Runde Pavillon, Brønderslev – Læs mere / Køb billet

Koncerterne er en del af den landsdækkende Vinterjazz, der finder sted i sin 20. udgave den 6.-29. februar 2020. Festivalens line-up offentliggøres løbende på www.jazz.dk/vinterjazz-2020/program