Vinterjazz fejrer sin 20. udgave med det største og mest progressive program til dato – den 6.-29. februar i hele landet


Torsdag den 6. februar begynder den 20. udgave af Vinterjazz – den eneste landsdækkende musikfestival i vores hjørne af Skandinavien. Og selvom det aldrig har været så lidt vinter som i denne omgang, så kompenserer festivalen ved at skrue endnu mere op for jazzen!

Årets program tæller amerikanske superstjerner som Wynton Marsalis, Chick Corea og Kendrick Scott, og byder på stærke kvindelige artister som bl.a. Moor Mother, Nahawa Doumbia og Kaja Draksler. Også den hjemlige scene er flot repræsenteret, bl.a. med Carsten Dahl Trinity, Frk. Jacobsen og – ikke mindst – DMA Jazz-overraskelsen Svaneborg Kardyb.

Jazz og film har altid været en overordentlig fin cocktail, og derfor er vi særligt glade for det nye Vinterjazz-tema ”Mesterlige Soundtracks”, hvor der vises seks forskellige spillefilm med musik af bl.a. Miles Davis, Brad Mehldau og Krzysztof Komeda – sidstnævnte i forbindelse med den foruroligende klassiker ”Rosemary’s Baby”.

Apropos klassiker, så er det i år 50 år siden, at Miles Davis udgav det nu legendariske album ”Bitches Brew”. Det markerer DR Big Band under Vinterjazz 2020 i fornemt selskab med Palle Mikkelborg og Arve Henriksen.

Et andet særligt projekt skabt specielt til denne Vinterjazz er Kraut Remixed, der i anledning af det kulturelle venskabsår mellem Tyskland og Danmark giver et unikt indblik i krautrockens grundstof. Med udgangspunkt i den legendariske producer Conny Planks originale masterbånd skaber SØS Gunver Ryberg og Cristian Vogel nye livefortolkninger af kosmiske dimensioner.

I kategorien Something Else kan man blandt andet opleve koncerter i nye rammer i form af den iscenesatte totaloplevelse Hess Is More: Apollonian Circles, det nyskabende improviserede klubkoncept Nebula og meditative natkoncerter med bl.a. medlemmerne fra bandet Lowly.

20 års jubilæum i sin nuværende form
Vinterjazz er en landsdækkende musikfestival med lokal forankring, som har eksisteret siden 2001 og foregår hvert år i februar. Festivalen strækker sig over tre uger og rummer omkring 600 koncerter fordelt på 150 spillesteder og arrangører fra Skagen til Rønne.

Kombinationen af festivalens længde plus det landsdækkende aspekt gør Vinterjazz til en mulighed for at møde internationale stjerner på turné, nye danske prisvindende projekter og koncerttemaer som Jazz Remixed, Future Sound of Jazz, Wild at Heart – og for børnefamilierne, Jazz for Kids, der i år varetages af bl.a. Kresten Osgood.

Find programmet her:
► Hent et gratis eksemplar på dit spillested
► Læs det trykte program online http://bit.ly/3ashIph
► Udforsk årets koncerttemaer: www.jazz.dk/temaer
► Se alle koncerterne på www.jazz.dk/koncerter

Tak til alle spillesteder, arrangører og ildsjæle, som giver det landsdækkende initiativ sit unikke lokale præg. En særlig tak til hovedbidragyder Nordea-fonden, der støtter Vinterjazz i 2020, 2021 og 2022, samt til Statens Kunstfond og Goethe-Institut Dänemark.