Vinterjazz 2021 er aflyst: Nationale COVID-restriktioner forlænges til 28. februar


På et pressemøde torsdag den 28. januar informerede Statsministeriet om en forlængelse af de nuværende restriktioner i forbindelse med den fortsatte COVID-pandemi. Dermed fortsætter de skærpede tiltag foreløbigt frem til og med den 28. februar.

Som en konsekvens af forlængelsen er Vinterjazz 2021 nu aflyst. Den forrige restriktionsforlængelse havde allerede kappet de første tre dage af Vinterjazz 2021, men alle håbede til det sidste, at pandemien ville lette nok til, at man kunne holde fast i i hvert fald dele af det planlagte festivalprogram – men sådan skulle det altså ikke gå.

Festivalleder Kenneth Hansen: “Vinterjazz er normalt startskud for spillestedernes livesæson i hele landet, så aflysningen gør ekstra ondt på dem. Men mest af alt er det en katastrofe for de danske jazzmusikere, som stadig har sidste års aflysning af Copenhagen Jazz Festival siddende i kroppen.”

Restriktionerne, der oprindeligt blev indført den 15. december, rammer hele landet, hvor kulturinstitutioner skal holde indendørsarealer lukket for offentligheden. Det gælder blandt andet teatre, koncertsale, spillesteder, museer, kunsthaller, kulturhuse og biografer.

De nuværende restriktioner gælder alle landets kommuner frem til og med 28. februar 2021.

Se de seneste udmeldinger og restriktioner i forbindelse med COVID-19 fra myndighederne: coronasmitte.dk/