Jazz Soundtracks

thumb image

Jazz Soundtracks

Musik i film har en helt særlig kraft. Den forstørrer og forstærker filmens fortælling og skaber et sanseligt univers, der griber ud efter os og fastholder en stemning, et tema eller en væsentlig detalje: Paris ved nattetid, atmosfæren i en fængselscelle, det knuste hjerte. Et godt soundtrack er en essentiel del af enhver film på lige linje med manuskript, skuespil og billede. Gennem tiden har flere af jazzens største ikoner skrevet musik til film. Soundtracks, der i dag står som klassikere i musikhistorien og samtidig bærer nøglen til at forstå bevægelser hos musikerne og verden omkring dem.

Serien ’Mesterlige jazzsoundtracks’ sætter fokus på jazzmusikeren som filmkomponist og musikkens betydning i den filmiske fortælling. Gennem en række introduktioner med jazzmusikere og -kendere får du i forbindelse med festivalen Vinterjazz mulighed for at komme helt tæt på særligt udvalgte filmperler, deres soundtracks og kunstnerne bag.

‘Mesterlige jazzsoundtracks’ præsenteres i samarbejde med Vinterjazz. Serien er kurateret af P8 Jazz-vært Naya Buric og Morten Tang, musikredaktør på Cinemateket.

Jazz Soundtracks Koncerter