Koncerten er afsluttet

Neue Winde: Hans Ulrik/Anders Mogensen Quartet with Pablo Held + Fosterchild


Moderne Smooth Jazz Traditionel Special Projects DKK Kr. 170. Unge under 25 og studerende kr. 100


Ved denne særlige koncert præsenteres ensemblerne "Hans Ulrik/Anders Mogensen Quartet with Pablo Held" og "Fosterchild", begge med væsentlige og internationale stemmer i den europæiske jazz anno 2023.

I jazzens grundlæggende formater, kvartet og kvintet, vil de to ensembler og deres komponister præsentere forskellige og personlige bud på aktuel europæiske jazz.

Koncerten vil falde i 2 afdelinger – ca. 60 min hver.


Line up:
  • Hans Ulrik, saxofon. Med sit personlige saxofonspil har Hans Ulrik været en markant stemme på den europæiske jazzscene siden midten af 1980’erne. Han har igennem tiden modtaget et utal af priser og grammies, indspillet for ECM records og turneret med et utal af jazz ikoner, heriblandt Peter Erskine, John Scofield, Audun Kleive, Marilyn Mazur og Steve Swallow. Hans Ulrik er til daglig medlem af Danmarks Radios Big Band.
  • Pablo Held, klaver, hører til en yngre generation fra Køln området, som er ved at sætte en ny retning indenfor, ikke bare tysk, men europæisk jazz. Han har udgivet en lang række prisvindende trio plader, og har under corona markeret sig med en fantastisk podcast serie “Pablo Held Investigates”.
  • Andreas Lang, bas, er bosat i Berlin og er en af de mest benyttede bassister på den tyske jazzscene. Han har turnéret i hele verden bl.a. med den legendariske vibrafonist Gunther Hampel, men er også en benyttet bassist med musikere som Oliver Steidle, Henrik Wallsdorf og den amerikanske saxofonist Walt Weiskopf.
  • Anders Mogensen, trommer, har siden starten af 1990’erne været en toneangivende jazztrommeslager på den europæiske jazzscene. Hans personlige trommespil har gjort ham til en benyttet trommeslager i bands som Jerry Bergonzi Quartet, Walt Weiskopf European Quartet og Tim Hagans Quartet. Mogensen har modtaget grammies i Danmark, Norge og Canada. Han er til daglig docent ved Syddansk Musikkonservatorium, Odense.

Lignende koncerter i Vinterjazz 2023