21/10, 2022 – Loppen: James Brandon Lewis Trio (US)


Den New York-baserede saxofonist, komponist og bandleder James Brandon Lewis modtog tidligere i år prisen for Årets Album 2022 fra det anerkendte musikmagasin Downbeat. Fredag d. 21. oktober besøger Brandon Lewis for første gang Danmark, når Copenhagen Jazz Festival og Loppen præsenterer en koncert med hans spritnye trio i eget navn

James Brandon Lewis Trio blev – med gruppens egne ord – sat i verden for at “forfølge energi”. Inspireret af især den fritspillende 70’er-trio Air ser de tre medlemmer sig som en decideret power trio for tenorsax, cello og trommer. Med trioen lader stortalentet Lewis sig flankere af to bandledere og kapaciteter i deres egen ret – cellist Christopher Hoffman og trommeslager/percussionist Max Jaffe. Sammen udforsker de Lewis’ prisvindende kompositioner i et improvisatorisk flow, hvis energi både favner freejazz, hiphop, punk med mere.

James Brandon Lewis Trio (US)
Fredag d. 21. oktober, kl. 22:00 – Loppen
130 DKK inkl. gebyr – Køb billet / Facebook-event

Amerikanske James Brandon Lewis (f. 1983) har de seneste år været en komet på hjemlandets hyperaktive jazzscene. I 2021 blev han via Downbeat International Critics Poll og Jazz Times Magazine udnævnt til henholdsvis “Rising Star Tenor Saxophonist” og “Top Tenor Saxofonist” – samme samling kritikere, der senere tildelte ham fornemme priser for årets album med udgivelsen “Jesup Wagon”. Lewis er født ind i og udlært af den stolte amerikanske gospeltradition, og det kan høres i hans tone og tilgang, der blander den følelsesmæssige kraft fra gospel med det upolerede groove fra blues og traditionel R’n’B – inspireret af den hellige treenighed Albert Ayler, John Coltrane og Sonny Rollins.

Cellist Christopher Hoffman er især kendt for sit mangeårige arbejde i sværvægteren Henry Threadgills Pulitzer-vindende gruppe Zooid og for sine samarbejder med folk som Marc Ribot, Lee Konitz, Martin Scorsese, Yoko Ono og mange flere – samt for sin egen Christopher Hoffman Quartet. Max Jaffe har de seneste år arbejdet i den absolutte spydspids af moderne slagtøj ved at omfavne den såkaldte Sensory Percussion-teknologi – en digital udvidelse af trommernes potentiale, som publikum også kan se frem til ved denne koncert på Loppen. Jaffe har desuden skabt sig et navn med sine nærmest overvældende solo-optrædener og gennem sine musikalske partnerskaber med blandt andre eksperimentalrockkollektivet JOBS, Peter Evans, Cass McCombs med flere.

Koncerten præsenteres af Copenhagen Jazz Festival i samarbejde med Loppen.