Nye navne til Vinterjazz 2023: Følg med i offentliggørelserne her


Senest opdateret: 30. november 2022

Den 22. udgave af festivalen Vinterjazz, der finder sted fra 2. til 26. februar 2023, byder som altid på et både kunstnerisk og geografisk bredt musikalsk program. Herunder har vi samlet et overblik over et udvalg af de internationale stjerner, landsdækkende turnéer, nye bands og musikalske projekter, der udforsker jazzens forgreninger under den kommende festival – artiklen opdateres i takt med nye offentliggørelser:

Blandt de foreløbige tilføjelser til den internationale del af programmet finder man blandt andre det amerikanske guitarikon Mike Stern med band, den amerikanske jazzsanger og sangskriver Madeleine Peyroux, den israelske trompetist Itamar Borochov, den norske guitarist, komponist og improvisator Hedvig Mollestad med trio og den irsk-franske violinist Fiona Monbet i samspil med DR Big Band.

De landsdækkende turnéer, som især kan lade sig gøre pga. Vinterjazzens længde og geografiske spredning, tæller indtil videre Cooper-Moore/Kresten Osgood (US/DK)Lucy Yeghiazaryan / Grant Stewart Quintet (US/DK), L’Eclair (CH) og Sinne Eeg Group.

Man kan som altid se frem til en række særprojekter som Annas Sang – Bogkoncert med Benjamin Koppel, Ambivalence – Karmen Rõivassepps samarbejde med Aarhus Jazz Orchestra, Peter Jensens “Enten-Eller” om Søren Kierkegaard og Fredrik Lundins samarbejde med Odense Jazz Orchestra.

Vinterjazz 2023 byder desuden på et væld af unge navne som ALAWARI, Nissen Mosh, Kathrine Windfeld Big Band, OTOOTO, TabloidI Think You’re Awesome og Hvalfugl.

Vinterjazz er en landsdækkende musikfestival, der finder sted i sin 22. udgave den 2.-26. februar 2023. Programmet offentliggøres løbende på koncertsiden og på Facebook-siden. Tak til Nordea-fonden og Statens Kunstfond.