Kaleiido mødte Yellow Spoon i nyt samarbejde på Vinterjazz 2022


Med afsæt i det fælles projekt, det spritnye live-album “The Nebula Session”, fortsatte de to danske instrumentalgrupper KALEIIDO og Yellow Spoon deres spændende samarbejde med tre livekoncerter under Vinterjazz 2022.

“The Nebula Session” blev til på invitation fra improkollektivet Nebula under forrige corona-nedlukning og er resultatet af et to timer langt musikalsk møde, som blev sendt live fra Institut for (X) i Aarhus til The Lot Radio i New York. “The Nebula Session” havde premiere på engelsk radio hos Worldwide.FM og har både fået airplay på NTS og været ugens album på P8 Jazz.

Bag den anmelderroste duo KALEIIDO står saxofonist Cecilie Strange og guitarist Anne Roemer, hvis atmosfæriske ambiente lydcollager er som skabt til den tilbagelænede fusion af instrumental hiphop og futuristisk jazz, der strømmer fra Yellow Spoons Rasmus Sitarz (trommer) og Christoffer Holm Clausen (klaver).

Begge grupper finder inspiration i jazzens tradition for improvisation, ikke mindst i deres samarbejde – forvent derfor fri musik, spontanitet og grænseløs nysgerrighed fra de to talentfulde duoer.

Lyt til “The Nebula Sessions” her:

 

KALEIIDO har en musikalsk vision om at skabe improviseret musik, der flytter sig i tid, rum og sted. Med afsæt i en stigende hype fra deres koncerter i 2019, udgav de i begyndelsen af 2021 deres anmelderroste debutalbum “VOYAGE” (ExoPAC Recordings) og er efterfølgende blevet nomineret til prisen Årets Nye Jazznavn ved DMA Jazz 2021. Bag KALEIIDO står saxofonist Cecilie Strange og guitarist Anne Roemer, der har rødder i henholdsvis jazz og pop/rock/indie. Sammen og med hjælp fra skiftende gæstemusikere, transcenderer de deres respektive genremæssige baggrunde i en stræben efter at skabe opslugende lydcollager, hvor toner og stemninger er lige så foranderlige som solskin i et kalejdoskop. KALEIIDO bevæger sig aldrig tilbage til udgangspunktet – i stedet arbejder de sig fremad i et grænseland mellem ambient, elektronisk og jazz, imens de skubber til grænserne for, hvad improviseret musik kan være.

Yellow Spoon er en duo bestående af Rasmus Sitarz og Christoffer Holm Clausen, der udelukkende spiller improviseret musik på henholdsvis slagtøj og tangenter. Yellow Spoon er et sammensurium af mange stilarter, der samlet set har været formative for deres lyd, bl.a. fusionsjazz, house, soul og hiphoppens breakbeats. I 2019 skrev Yellow Spoon kontrakt med det hippe dansk/tyske label Super Bad Disco – der også huser danske navne som Athletic Progression og Berlin Zoo – og siden har duoen etableret sig som et af de stærkeste navne på den ellers travle danske scene for jazz/beats. I kølvandet på en række overbevisende koncerter samt en håndfuld mindre udgivelser tilgængelige på YouTube og Bandcamp, erklærede Politiken duoen for et uomgængeligt live-navn allerede inden deres selvbetitlede debut udkom i april 2021 – samme måned hvor de også optrådte til P8s Jazz Alive. Siden udgivelsen har Yellow Spoon fået opmærksomhed fra prominente radio-DJs verden over, herunder Gilles Peterson (BBC 6), Marshmello (NTS) og Alanna Henry (Worldwide FM). Efter i en årrække at have ageret support for internationale navne som Gaslamp Killer, Fieh, Laura Misch og Charlotte Dos Santos, drog duoen i november 2021 på deres første headliner tour.