Koncerten er afsluttet

Cactus

Frihavnskirken , København Ø


Dørsalg

Som planten der gror de steder hvor stjernehimlen er klarest og alt er lang undervejs, må lytteren forberede sig på lange rejser med højt til loftet. Ofte er fundamentet et groove som i vestafrikansk musik, men Maria Dybbroes kompositioner trækker også på inspiration fra moderne klassiske værker, og imellem mylderet af ostinater møder man tit melankolske melodiske temaer som i nordisk folkemusik - alt sammen frit fortolket som i den eksperimenterende del af jazzen. Cactus er tæt på at være en dobbelttrio, med to basser og to saxer, og med denne samklang og spejling er det oplagt at også temaer spejles, vendes, vrides og udfordres. Både romantiske forestillinger om åbne vidder, fatamoganaer og kaktussens farlige og hårdtslående pigge indfries i dette lydunivers.

Maria Dybbroe er en ung saxofonist og komponist som de seneste år har markeret sig som improvisator og kapelmester på den mere eksperimenterende del af den københavnske og aarhusianske jazzscene...

Læs mere


Line up:
  • Maria Dybbroe (altsax) - Zeki Jindyl (altsax) - Thorbjørn Kaas (kontrabas) - Frederik Hagner (kontrabas) - Tobias Andreassen (trommer)

Lignende koncerter i Copenhagen Jazz Festival 2018