Koncerten er afsluttet

Florence Adooni (GH)


Global Roots & Global Voices DKK 240 DKK + gebyrUnder navnet “The queen of Frafra gospel” er Florence Adooni en af de mest fremtrædende stemmer på Ghanas vitale frafra-gospelscene, hvor grupper som Alogte Oho & His Sounds of Joy også er blomstret op fra. Ikke desto mindre er det helt særlige ved Adooni hendes evne til at skabe møder mellem tradition og fornyelse i sin svært dansable musik.

Florence Adooni forbinder den livsbekræftende frafra-gospel med endnu en af Ghanas stærkeste og stolteste musikalske traditioner: en melodisk og rytmisk pulserende highlife, hvor lokale ghanesiske traditioner kombineres med inspirationer fra pop, rock og jazz, og ikke mindst masser af festlige blæsere og sprudlende backingvokaler. Hun er selv født og opvokset i Ashanti-hovedstaden Kumasi, der netop er kendt som det sydende epicenter for highlife-genren.

Florence Adooni har udgivet adskillige albums i sit hjemland og blandt andet samarbejdet med den ghanesiske kologo-virtuos Guy One. Det var dog først i ...

Læs mere

Lignende koncerter i Copenhagen Jazz Festival