The concert has finished

Bent Fabricius-Bjerre Hyldestkoncert


Mainstream DKK 405


The event description is not available in your language.

I sommeren 2020 mistede Danmark en af sine største musikalske pionerer nogensinde, som i den grad har sat sit aftryk på den danske kultur- og musikarv. Nu kan du opleve en storslået hyldest til Bent Fabricius-Bjerre og hans lange virke, når nære musikalske venner såsom Eddie Skoller, Trine Pallesen, Mathias Heise og strygekvartetten LiveStrings spiller de største af komponistens folkekære melodier i Musikhusets Store Sal.

Flere tusind mennesker fik i 2021 mulighed for at opleve en forrygende hyldestkoncert med rørende og opløftende genbesøg i Bent Fabricius-Bjerres folkekære bagkatalog. Efter massiv opbakning gentager vi nu succesen i Musikhuset.

Forelsket i København, Norwegian Sunset (Bjergkøbing Grandprix), Olsen-Banden, Matador, Blinkende Lygter, Alley Cat og mange flere. Listen af legendariske sange er lang, når en række musikere, der gennem årene har været tæt p...

Read more


Line up:
  • Eddie Skoller – Bent Fabricius-Bjerres bedste ven, som vil synge numre live og fortælle historier om deres livslange venskab.
  • Trine Pallesen – har turneret med Bent Fabricius-Bjerre og orkestret ’De Græd’ siden 2009. Trine Pallesen synger selv sange og sørger for at binde det hele sammen med små historier fra deres mangeårige musikalske venskab.
  • Mathias Heise - mundharpespiller, der betragtes som et af de største danske jazz-talenter med blandt andet titlen som Verdensmester i 2013. Spillede senest med Bent Fabricius-Bjerre og LiveStrings til de sidste offentlige koncerter i både 2018 og 2019.
  • LiveStrings – strygekvartetten, der sammen med Bent Fabricius-Bjerre udgav det anmelderroste album Natsværmeri (2018), som indeholder de største af Bent Fabricius-Bjerres melodier, herunder Forelsket i København, Norwegian Sunset, Matador, Blinkende Lygter m.fl. Sammen spillede de en række udsolgte koncerter i koncertsale landet over i 2018 og 2019.
  • Nicolai Kornerup – pianist, producer og komponist, som arbejdede med Bent Fabricius-Bjerre op til hans død med albummet Natsværmeri og filmen Kollision.
  • David Springborg – guitarist fra orkestret De Græd, som er det charmende lille orkester, Bent Fabricius-Bjerre tog med på landevejen, da han i 90’erne for alvor begyndte at spille koncerter.

Similar Concerts for Vinterjazz 2022