Vedtægter


Bag Copenhagen Jazz Festival og Vinterjazz står en erhvervsdrivende fond med det formål at producere en international jazzfestival årligt i København og derigennem udvikle og styrke jazzmiljøet i Danmark.

Foruden at arrangere omkring 120 gratis- og betalingskoncerter står fonden for den generelle markedsføring af alle de to festivalers koncerter. Derudover producerer Copenhagen Jazz Festival særlige koncerter og koncertrækker i løbet af året.

Copenhagen Jazz Festival Fonden er non-profit, og skulle den ét år generere et overskud, anvendes midlerne i overensstemmelse med formålet og investeres i næste års jazzfestivaler. Se fondens vedtægter her.

God fondsledelse


Copenhagen Jazz Festival Fonden er omfattet af Komitéen for god Fondsledelses Anbefalinger for god Fondsledelse. Læs via dette link, hvordan fonden forholder sig til anbefalingerne.

Se Copenhagen Jazz Festival Fondens seneste årsrapport her: Årsrapport

Bestyrelse


Anders Laursen (formand)
Christian Have
Judy Jakobsen
Jan Laybourn
Jens Erik Sørensen
Lars Winther

Sekretariat


Kenneth Hansen → kenneth@jazz.dk
Festivalleder

Jakob Drong → jakob@jazz.dk
Bookingkoordinator

Simon Christensen → simon@jazz.dk
Kommunikationsansvarlig

Kasper Stougaard → kasper@jazz.dk
Kommunikationsmedarbejder

Klaus Hedegaard Nielsen → venue@jazz.dk
Venuekoordinator

Trine Nørgaard Nielsen → bogholderi@jazz.dk
Regnskabsansvarlig

Copenhagen Jazz Festival


Copenhagen Jazz Festival er en årligt tilbagevendende musikfestival, der fejrer jazzen i alle dens mulige og umulige afskygninger. Festivalen har eksisteret i sin nuværende form siden 1979 og har med sine mere end tre årtier på bagen for længst markeret sig som en af Europas mest velrenommerede jazzfestivaler såvel som en af Danmarks absolut vigtigste musikbegivenheder overhovedet. Denne status er opnået dels ved år efter år at sammensætte et program med udgangspunkt i musikalsk kvalitet og originalitet, dels ved hele tiden at være opmærksom på nye tendenser i både dansk og international jazz, dels ved at være en levende og inkluderende begivenhed, som foregår i byens rum.

Når Copenhagen Jazz Festivalen ruller hen over byen, er København som forvandlet. Over alt spiller musikken: På torve og i byens parker, på jazzklubberne og nye interimistiske scener, i teatre og på museer og – ikke mindst – i byens største og flotteste koncertsale. I løbet af festivalens 10 dage præsenteres mere end 1.000 koncerter fordelt på over 100 scener rundt omkring i byen. Tilsammen bliver disse koncerter besøgt af over 250.000 glade publikummer. Således viser festivalen, at jazzen fortsat stortrives i den historiske jazzby.

 

Fakta


Copenhagen Jazz Festival
– Festivalen har eksisteret siden 1979
– Én af Europas største jazzfestivaler
– Flere end 1.300 koncerter fordelt på ca. 120 venues (jazzklubber, koncertsale, teatre, torve, pladser og haver) i hele København og Frederiksberg

– Programmet bliver trykt i 60.000 eksemplarer
– Sekretariatet producerer ca. 120 koncerter af det samlede antal koncerter
– Sekretariatet engagerer ca. 200 frivillige, til dét skal man lægge frivillige på alle spillestederne

Publikum
– Samlet publikumstal anslås til at være 263.000
– Aldersgrupper: 35% er under 35 år, 35% er 35-55 år, 30% er 56 eller derover
– Turister: 37% af  publikum er tilrejsende gæster, 9% er fra udlandet
– Loyalitet: 84% har deltaget i festivalen før, 25% har deltaget i 11 år eller mere
– Festivalen tilfører i alt 76,9 mio. kr. i turistøkonomisk og lokal meromsætning til København
(Kilde: Wonderful Copenhagens Publikumsundersøgelse 2011)

Vinterjazz
– 3 uger / 24 dage
– ca. 150 spillesteder & arrangører
– ca. 600 koncerter
– Etableret i 2001
– Den eneste landsdækkende musikfestival af sin type

 

Historie: København som jazzby


København har en lang historie som jazzby og har siden 1960’erne og 1970’erne, hvor en række amerikanske jazzikoner gjorde byen til deres kreative base, med rette kunnet kalde sig for en af Europas absolutte jazzhovedstæder. Blandt de kunstnere, der gennem årene har taget ophold i byen, er så prominente navne som Dexter Gordon, Stan Getz, Ben Webster, Stuff Smith, Ed Thigpen og Thad Jones. Den danske jazz spirer fortsat den dag i dag, ikke mindst takket være koncertarrangører som Jazzhouse, Jazzhus Montmartre, Paradise Jazz, ILK, Jazz Club Loco og et væld af nye jazztalenter. København er i høj grad stadig en levende jazzby, hvilket mere end noget andet sted kommer til udtryk, når hundredvis af danske og udenlandske musikere hvert år samles på Copenhagen Jazz Festival, der er én af Europas mest velrenommerede.

Copenhagen Jazz Festival blev grundlagt i sin nuværende form i 1979, men opstod allerede som ordkombination i 60’erne og var i løbet af 1962-69 en koncertrække, hvor man blandt andet kunne opleve Thelonius Monk, Miles Davis, Sonny Rollins, Lee Konitz, Bill Evans, Stan Getz, Herbie Hancock, Ron Carter, Tony Williams, Coleman Hawkins, Niels-Henning Ørsted Pedersen, Bent Jædig og Thad Jones i bl.a. KH-Hallen og Tivolis Koncertsal.

Vinterjazz


Vinterjazz er en landsdækkende musikfestival, som har eksisteret siden 2001 og foregår hvert år i februar. Festivalen strækker sig over tre uger og rummer omkring 600 koncerter fordelt på flere end 125 spillesteder og arrangører fra Aalborg til Rønne. Kombinationen af festivalens længde plus det landsdækkende aspekt gør Vinterjazz til en mulighed for at møde internationale stjerner på turné, nye danske prisvindende projekter og koncerttemaer som Jazz Remixed, Future Sound of Jazz, Wild at Heart, Jazz for Kids m.fl.

Det, der gør Vinterjazz til en speciel musikbegivenhed, er, at det er et nationalt sammenskudsgilde mellem spillesteder og arrangører, musikere og publikum, de store byer og udkantsdanmark – et nationalt initiativ, som er skabt og finder sted lokalt. Vinterjazz er dog først og fremmest en klubfestival, som kickstarter sæsonen for de mange jazzklubber, som skaber et miljø, hvor jazzen kan udvikle sig og leve året rundt. Derfor er det også med stor glæde, at Vinterjazz de seneste år har sat ny rekord med deltagelse af op til 150 spillesteder og uafhængige arrangører.

 

Det siger de om Vinterjazz:

”Jazz er en vildtvoksende og rummelig musikgenre, der hele tiden udvikler sig med inspiration fra alt, hvad der i øvrigt rører sig af musik i verden. Vinterjazz skaber øget opmærksomhed om jazzen, pirrer nysgerrigheden og byder på store musikalske oplevelser til alle. For publikum i hele Danmark er Vinterjazz en fantastisk mulighed for at opleve et flot og varieret opbud af jazz, lige fra de nye, fremadstormende, unge navne, over de kompromisløse, etablerede jazzkunstnere til de store, internationale hovednavne” – Michael Bojesen, Formand for Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik.

“Vinterjazz er et af de vigtige årlige samlingspunkter for jazzmiljøet, som både giver øget opmærksomhed omkring jazzen og en masse fantastiske koncerter. Sådan er det også i Aarhus, hvor mange af byens arrangører støtter op om initiativet. Udvalget er utrolig bredt, så der har været noget at hente for alle. Det er også dejligt at se, hvordan jazzen har været præsenteret rundt i hele byen fra de store koncertsale til de små, listige steder. Det understreger heldigvis, at jazzen lever og har det godt” – Gorm Askjær fra Aarhus Jazz Festival.

“Vinterjazz skaber opmærksomhed om jazzen. Den har med andre ord samme funktion, som Copenhagen Jazz Festival har om sommeren. Ved at slå en festivalparaply op skaber man nysgerrighed, presseinteresse og øget publikumsopmærksomhed om en genre, der ellers på nær nogle få store navne har paradoksalt lave publikumstal i forhold til den enorme talentmasse, den rummer. Musikken trives som et resultat af [festivalens] forståelse for, hvordan man får publikum og pressen i tale. Ikke bare om sommeren i København, men også landet over i februar, når der er Vinterjazz.” – Thomas Michelsen, musikredaktør på Politiken

“Det unikke ved Vinterjazz er, at det er en landsdækkende musikfestival, som vokser år for år, samtidig med at det lokale aspekt samtidig får større og større betydning. Festivalen kommer ud til publikum lokalt med både internationale og danske hovednavne, og jo mere aktivitet, der er i de enkelte områder, desto mere oplever publikum og musikere en ægte følelse af, at være en del af en samlet dansk jazzscene.” – Kenneth Hansen, festivalleder Vinterjazz & Copenhagen Jazz Festival

 

 

Jazz in Copenhagen


Jazz in Copenhagen er en fællesbetegnelse for Copenhagen Jazz Festivals koncertrækker og formidling af jazzscenen året rundt på Jazz.dk.

Foruden de to årlige festivaler (Copenhagen Jazz Festival og Vinterjazz) har Copenhagen Jazz Festival Fonden som mission af præsentere koncerter med internationale profiler og andre relevante jazzaktiviteter af høj kunstnerisk kvalitet i København året rundt. Dette sker bl.a. gennem internationale koncertrækker, danske særprojekter og udbredelsen af koncerttemaerne uden for festivalssæsonen.

Derudover formidler og samler Jazz in Copenhagen overblikket over livescenen i København året rundt på henholdsvis Jazz.dk, nyhedsbreve, Facebook og Instagram. Jazz.dk har fokus på indhold produceret af helårsaktive jazzspillesteder og -arrangører som fx. Alice, Jazzhus Montmartre, Huset-KBH, 5e / Mandagsklubben, JazzCup, DR Koncerthuset, The Standard, Charlie Scott’s, Jazz Club Loco, Paradise Jazz, Amagerbro Jazz m.fl.