Rundetaarn

Købmagergade 52 A, 1150 København K
Se på kort
Rundetaarn er et af Danmarks mest ikoniske bygningsværker med sin karakteristiske sneglegang, der fører op til udsigtsplatformen 34,8 meter over gadeniveau. Tårnet blev opført af Christian IV til Københavns Universitets observatorium og stod færdigt i 1642. Ud over Europas ældste observatorium rummer Rundetaarn i dag også udstillinger, koncerter og andre aktiviteter, som formidler og tilgængeliggør bygningen og historien.

Praktisk information

Den eneste vej til toppen af Rundetaarn er Sneglegangen, en jævnt opadstigende spiralformet rampe på omkring 200 meter. Sneglegangen efterfølges af to trapper, en trætrappe og en stentrappe placeret i Rundetaarns hule kerne, det sidste stykke op til udsigtsplatformen. Ved de to trapper kan der forekomme kø især i de travleste sommermåneder. Du kan se, hvordan tårnet er udformet og udforske det hjemmefra i 3D i denne virtuelle rundtur i Rundetaarn.
Kørestole

På grund af de to trapper op til udsigtsplatformen er Rundetaarn desværre ikke velegnet til besøgende i kørestol. Udstillinger og arrangementer i Bibliotekssalen er dog tilgængelige med kørestol. Bemærk at hældningen i Sneglegangen kan gøre det svært for ikke-elektriske at køre op.
Ledsagerkort

Gæster med handikap skal betale entré, men ved fremvisning af ledsagerkort kommer ledsageren gratis ind.
Barnevogne

Barne- og klapvogne kan ikke komme op af de sidste to trapper til udsigtsplatformen. Barne- og klapvogne skal stilles enten efter billetlugen eller ind til siden før trappen. Bemærk venligst, at henstillen sker på eget ansvar.
Bagage

Større bagage og kufferter kan ikke medtages i Rundetaarn. Rundetaarn tilbyder desværre ikke bagageopbevaring. Vi henviser i stedet til VisitCopenhagens generelle vejledning.
Hunde

Hunde og andre kæledyr må ikke medbringes i Rundetaarn. Fører- og servicehunde er dog tilladte.
Elevator

Der er ingen elevator i Rundetaarn.

Løbehjul

Det er ikke tilladt at medbringe løbehjul i Rundetaarn.
Generelt
Mad og drikke

Det er tilladt at medbringe egen mad og drikke, som kan nydes på platformen eller i sneglegangens vinduesnicher og på kyssebænken velegnet til børnehaver o.lign. Vi frabeder os, at man spiser og drikker medbragt mad og drikke i Bibliotekssalens café.
Hittegods

Alt, hvad der bliver indleveret eller fundet i Rundetaarn, gemmes i vores glemmekasse. Ring på telefon 33 73 03 73 for at forhøre dig om glemte sager.
Rygning

Det er ikke tilladt at ryge i Rundetaarn, heller ikke på udsigtsplatformen.
Vis hensyn

Rundetaarn ligger i hjertet af København, tæt omgivet bygninger, der både tæller butikker, kontorer og privatboliger. Vi forventer at vores gæster udviser hensyn og respekt overfor vores naboer, og undlader at være dem til gene.
Film og fotografering

Det er tilladt at filme og tage billeder til privatbrug i Rundetaarn med almindelige kameraer eller mobiltelefoner. Det er ikke tilladt at medbringe og opstille film- og fotoudstyr eller lave foto- og videoshoots uden aftale med Rundetaarn. Rundetaarn ønsker ikke at medvirke som kulisse for kommerciel produktmarkedsføring eller bryllupsfotografering, men kan i nogle tilfælde hjælpe, hvad angår optagelser til formål som turistfilm med mere.

Koncerter i Vinterjazz 2024