Copenhagen Jazz Festival 2022 takker af for denne gang – vi ses næste år


Efter to svære år for sommerfestivalerne strålede årets jazzfestival igen gennem en prisme af globale musiknavne, folkelige open air-koncerter og fremadskuende, improviseret musik. Med godt og vel 130 deltagende arrangører og flere end 1300 koncerter, så fremstod Copenhagen Jazz Festival 2022 endnu engang som den samlende megabegivenhed, der hver sommer siden 1979 har indtaget den historiske jazzby København som ingen anden musikfestival.

“Festivalen kan rumme både de store stjerner og de lokale initiativer i baggårde og pladser rundt i byen, samt tilpasse sig en international sportsbegivenhed i Københavns gader, som det var tilfældet i dette særlige festivalår, hvor vi strakte os over 17 dage i stedet for de normale ti dage.” – udtaler festivalleder Kenneth Hansen.

“I år har vi virkelig kunnet mærke, at publikum, musikerne og de mange bag scenerne har savnet festivalen i sin vanlige storform – med de internationale stjerner og den levende musik i bybilledet, og efter en vellykket udgave kan vi derfor allerede nu begynde at forberede os på 2023.”

Den evigt nysgerrige legende Herbie Hancock skabte ekstase og blev anmeldt til seks hjerter i DR Koncerthuset, hvor festivalen fejrede i alt ni store, internationale aftener med bl.a. brasilianske Gilberto Gil, maliske Oumou Sangaré og amerikanske Melody Gardot. Jakob Bros ensemble på tværs af generationer åbnede festivalen i Kongens Have, mens der bl.a. var fokus på komponisterne i Skuespilhuset og den unge, nye jazz i Byhaven. Alabaster de Plume, Yussef Dayes og Isaiah Collier viste mulige fremtider for det, vi i dag betegner som jazz, mens AySay, Clarissa Connelly og Melissa Inya lyste alternative stier op.

Næste festival er Vinterjazz, der finder sted i hele landet den 2.-26. februar 2023. Datoerne for Copenhagen Jazz Festival 2023 er 30. juni til 9. juli.

Tak til Nordea-fonden, Statens Kunstfond, Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune.