Overblikket: Få billetter tilbage til festivalens hovednavne


Man kan trygt begynde at tælle dagene til startskuddet for den 44. udgave af Copenhagen Jazz Festival. Fredag den 30. juni går det løs med ti dages festival og flere end 1000 koncerter i hele hovedstaden. Her har vi samlet en række af de internationale og danske højdepunkter, hvor billetsalget kører på højtryk, så du stadig kan nå med

Se det fulde koncertprogram: www.jazz.dk/program
Se spilleplanen for festivalens udvalgte highlights: www.jazz.dk/spilleplan
Læs den trykte programavis i digitalt format: CJF 2023 programavis
Lav dit eget koncertprogram i mobilapp’en: www.jazz.dk/app
Køb årets kunstplakat i webshoppen: www.jazz.dk/shop

Pat Metheny Side-Eye (US)
Den amerikanske guitarkæmpe Pat Metheny er tilbage på en verdensomspændende turné med sin Side-Eye-trio, hvor han med skiftende besætninger lader jazzens nye generationer komme til orde.

6+7/7, kl. 20:00 – DR Koncerthuset, Koncertsalen
Læs mere / Køb billet

Fatoumata Diawara (ML)
Den Grammy- og Oscar-nominerede maliske sangerinde og guitarist Fatoumata Diawara har givet storslåede koncerter på Vinterjazz og Roskilde Festival. Oplev hende med nyt album og for første gang med eget band i DR Koncerthusets Koncertsal.

5/7, kl. 20:00 – DR Koncerthuset, Koncertsalen
Læs mere / Køb billet

Eliane Elias (BRA)
Eliane Elias er en sand verdensstjerne, der med sin indtagende blanding af bossanova, jazz og samba har skabt sit helt eget, letgenkendelige udtryk. Oplev hende med nyt album i de storslåede rammer i DR Koncerthusets Koncertsal.

8/7, kl. 20:00 – DR Koncerthuset, Koncertsalen
Læs mere / Køb billet

Gregory Porter (US)
Grammy-vindende Gregory Porter har med sin varme baritonstemme begejstret publikum i hele verden i over et årti. Porter har tidligere taget Copenhagen Jazz Festival med storm – glæd dig til hans dybe, besjælede vokal.

3+4/7, kl. 20:00 – DR Koncerthuset, Koncertsalen
Læs mere / Køb billet

Yazz Ahmed (BH/UK)
Den britisk-bahrainske kunstner Yazz Ahmed er et unikt navn på den moderne musikscene, som smelter jazz og elektronisk musik – hendes kulturarv – sammen til udtrykket ‘psychedelic Arabic jazz’.

7/7, kl. 19:00 – KLEIN – Karens Minde Kulturhus
Læs mere / Køb billet

AFLYST: Sona Jobarteh (GM/UK)
Sona Jobarteh er Gambias første professionelle kvindelige kora-spiller og et unikt skud på stammen i den særlige griot-tradition af musikalske historiefortællere. Oplev den virtuose normbryder med sit band på Jazz by the Sea 2023.

2/7, kl. 20:00 – Jazz by the Sea / Kulturhuset Islands Brygge
Læs mere / Køb billet

The Staples Jr Singers (US)
The Staples Jr. Singers er gospel og soul direkte fra Aberdeen, Mississippi. Familiegruppen er genopstået og spiller nu koncerter for første gang siden 1970’erne.

5/7, kl. 20:00 – ALICE @ Stairway
Læs mere / Køb billet

Bill Frisell FOUR (US)
På Copenhagen Jazz Festival 2023 vender det melodiske guitarikon Bill Frisell tilbage til det danske publikum med nyt, anmelderrost album på legendariske Blue Note.

8/7, kl. 20:00 – Jazz by the Sea / Kulturhuset Islands Brygge
Læs mere / Køb billet

 

Nordiske hovednavne med få billetter tilbage

Mikkelborg / Bro / Mazur
Efter en velbesøgt koncert på årets Vinterjazz folder Palle Mikkelborg, Jakob Bro og Marilyn Mazur sig for alvor ud med en festivalkoncert på det historiske Bremen Teater.

2/7, kl. 20:00 – Bremen Teater
Læs mere / Køb billet

Carsten Dahl Golden Ratio Trio + George Garzone
Oplev det første møde mellem den amerikanske tenorgigant George Garzone og den mesterlige danske pianist Carsten Dahls nye trio Golden Ratio.

2+3/7, kl. 20:00 – Jazzhus Montmartre
Læs mere / Køb billet

Nana Rashid
Nana Rashid – det nye stjerneskud på den danske jazzscene – spiller smukke Brorsons Kirke op under årets Copenhagen Jazz Festival og inviterer publikum med ind i sit på én gang intense og beroligende univers.

1/7, kl. 20:30 – Brorsons Kirke
Læs mere / Køb billet – UDSOLGT

Svaneborg Kardyb
Den anmelderroste, prisvindende duo Svaneborg Kardyb blander knitrende skandinavisk jazz og minimalistiske grooves i smuk forening. Duoen udgav for nylig deres tredje album, “Over Tage” (2022).

7/7, kl. 20:00 – Bremen Teater
Læs mere / Køb billet

Dame Dearest: Emma S. Høeg
Emma Sehested Høeg spiller koncert med sit store band af stjernemusikere og forvandler Bremen Teater til en jazzet natklub for en enkelt aften under årets festival.

8/7, kl. 20:00 – Bremen Teater
Læs mere / Køb billet

Mathias Eick Kvintet (NO)
Den norske trompetist Mathias Eick er blandt de største på sit instrument på det ikoniske tyske pladeselskab ECM. Oplev ham med stærk kvintet på Montmartre.

1/7, kl. 20:00 – Jazzhus Montmartre
Læs mere / Køb billet – UDSOLGT

Tord Gustavsen (NO)
Der venter en stor aften, når Brorsons Kirke byder åublikum på koncert med en af nordens helt store musikere, den norske ECM-pianist Tord Gustavsen, der optræder solo med flygel og elektronik.

2/7, kl. 20:30 – Brorsons Kirke
Læs mere / Køb billet

Copenhagen Jazz Festival 2023 åbnes den 30. juni og fortsætter frem til 9. juli på flere end 100 spillesteder i hele byen. Tak til Nordea-fonden, Statens Kunstfond, Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune.