Palle Mikkelborg / Jakob Bro / Marilyn Mazur giver koncert i Bremen Teaters historiske rammer


Efter en velbesøgt koncert på årets Vinterjazz folder Mikkelborg/Bro/Mazur sig for alvor ud med en festivalkoncert på det historiske Bremen Teater under Copenhagen Jazz Festival 2023

“Hans album er som faldende blade og langsomme skridt. Det er simpelthen ren skønhed.” – Dagbladet Politiken, 6 hjerter
★★★★★ “Så skønt som stilhed” – Berlingske

“Der er luft i musikken, stor frihed og et fælles ønske om at skabe noget, der ikke nødvendigvis kan forklares, men mærkes”.
Sådan beskriver guitaristen Jakob Bro sit anmelderroste trio-samarbejde med to af dansk musiks helt store profiler – Marilyn Mazur og Palle Mikkelborg. Sidstnævnte fyldte 82 år i marts 2023 og vendte efter en længere pause tilbage til scenen med en optræden på årets Vinterjazz allerede i februar.

Jakob Bro fortæller: “Jeg har kendt Palle, siden jeg var barn. Jeg spillede selv trompet og lyttede meget til ham. Vores veje har ofte krydset hinanden. Vi spillede to koncerter på jazzfestivalen tilbage i 2014, der virkelig fik mine øjne op for potentialet i den her konstellation. For nogle år siden talte vi om at samarbejde om musik for kor, men vi besluttede os for at koncentrere os om improviseret musik. Gradvist fødtes idéerne til albummet “Returnings””.

Albummet udkom på ECM Records i 2018 til store anmelderroser, ikke mindst i Politiken, hvor musikredaktør Thomas Michelsen gav seks ud af seks hjerter under overskriften: “Hans album er som faldende blade og langsomme skridt. Det er simpelthen ren skønhed.”

I løbet af de seneste år har Jakob Bro og Palle Mikkelborg af flere omgange genbesøgt de lyriske stemninger og kompositioner fra “Returnings” med den ukronede percussion-dronning Marilyn Mazur, der blev verdenskendt for sit samarbejde med Miles Davis, Wayne Shorter og Jan Garbarek, og som drivkraft i front for egne nyskabende bandprojekter med førende nordiske musikere. Derfor er det med stor glæde, at Copenhagen Jazz Festival igen kan præsentere en ganske særlig aften med en trio af dansk jazz’ største kapaciteter i musikalsk samhørighed søndag den 2. juli, denne gang i samarbejde med Bremen Teater.

Palle Mikkelborg / Jakob Bro / Marilyn Mazur – Copenhagen Jazz Festival
Søndag 2/7, kl. 20:00 – Bremen Teater
Læs mere /
Køb billet