Copenhagen Jazz Festival og DR Koncerthuset præsenterer Anoushka Shankar i april


Den indisk-engelske sitar-virtuos Anoushka Shankar er med årene blevet kendt som “en af vores mest medrivende live-performere” og som en åbenhjertig menneskerettighedsaktivist. Til april kan hun endelig igen opleves i Danmark, når Copenhagen Jazz Festival og DR Koncerthuset præsenterer verdensnavnet i Koncertsalen

Datter og student af legendariske Ravi Shankar og halvsøster til Norah Jones – Anoushka Shankar har med sine dybe rødder i klassisk indisk musik gennem 28 års karriere fundet sin helt egen vej gennem alverdens koncertsale, jazzklubber og musikfestivaler med moderne arrangementer, udtryksfulde virtuositet og en neoklassisk klang.

Hun begyndte at studere sitar og indisk musik i en alder af ni år, og allerede som 13-årig optrådte hun professionelt med sin far blandt andre. Som 18-årig udgav hun sit første album og rejste verden rundt, mødt af stor anerkendelse for at give nyt liv til det instrument, som bærer så dyb historisk og kulturel betydning.

Anoushka Shankar, der er opvokset i Indien og England, er foruden at være en forrygende sitarspiller også producer, filmkomponist og passioneret menneskerettighedsfortaler. Hun var den yngste og første kvindelige modtager af British House of Commons Shield, den første indiske musiker til at optræde og præsentere en pris til Grammy Awards, samt den første indiske kvinde nogensinde til at modtage en Grammy-nominering. I alt har hun ni nomineringer, den seneste fra 2022.

Til april 2024 vender Anoushka Shankar for første gang tilbage til Danmark siden åbningskoncerten i DR Koncerthusets koncertsal på Copenhagen Jazz Festival 2017. Med sig har hun en ny kvintet – rost som det bedste ensemble, hun har turneret med på tværs af hele sin karriere – med hvem hun præsenterer en ny, multifacetteret og dynamisk lyd. Sammen spiller de musikken fra det nye Arooj Aftab- og Nils Frahm-producerede mini-album “Chapter I: Forever, For Now” samt nye fortolkninger fra sidste års Grammy-nominerede live-album “Between Us”.

Anoushka Shankar – Live In Europe
Søndag d. 14. april, kl. 20:00 – DR Koncerthuset, Koncertsalen
Køb billet / Tilmeld dig eventet på Facebook

Få en forsmag på koncerten med Anoushka Shankar: