Copenhagen Jazz Festival og DR Koncerthuset præsenterer otte aftener med aktuel dansk jazz i Studie 2


Til sommer inviterer Copenhagen Jazz Festival og DR Koncerthuset dig ind i vellydende Studie 2 til en perlerække af aktuelle, danske jazzoplevelser – de otte aftener er i salg nu

4. juli: Jakob Bro – Tre Landskaber – Læs mere / Køb billet
5. juli: Sinne Eeg “Celebrating 100 Years of Sarah Vaughan” – Læs mere / Køb billet
7. juli: Mette Lindberg / Kira Skov – Læs mere / Køb billet

9. juli: Tabloid – Læs mere / Køb billet
10. juli: Girls in Airports – Læs mere / Køb billet
11. juli: OTOOTO – Læs mere / Køb billet
12. juli: Cæcilie Norby – 40 Years Anniversary – Læs mere / Køb billet
13. juli: Jasper Høiby’s 3Elements – Læs mere / Køb billet

4. juli: Jakob Bro – Tre Landskaber – Læs mere / Køb billet

Jakob Bro er et af de danske jazznavne, der i årenes løb har vakt allerstørst genlyd uden for landets grænser. Det nyeste kapitel i den danske guitarist og komponists musikalske historie er særværket Tre Landskaber, der forsøger at skabe et ligeværdigt møde mellem børn og voksne i musikken. Når Jakob Bro indtager Studie 2 er det derfor blandt andet i selskab med spektakulære seks harper – alle spillet af børn – samt et stærkt band bestående af Jesper Zeuthen, Marilyn Mazur, Anders “AC” Christensen og Jakob Høyer.

“Tre Landskaber er mit forsøg på at skabe et værk, der gør det muligt for børn og voksne at mødes i musikken og skabe i fællesskab. Mit håb er, at den komponerede musik tænder en gnist i os, starter en rejse, som vi alle på tværs af generationer kan være med til at farvelægge, og at vi glemmer os selv, tid og sted, mens musikken udfolder sig”, fortæller Jakob Bro.

5. juli: Sinne Eeg “Celebrating 100 Years of Sarah Vaughan” – Læs mere / Køb billet

I år markerer 100-året for det amerikanske ikon Sarah Vaughan. Hun regnes for en af jazzhistoriens allerstørste stemmer på lige fod med legender som Billie Holiday og Ella Fitzgerald og har inspireret et utal af efterfølgende sangere. Under Copenhagen Jazz Festival 2024 kan du opleve én af dem, når den danske jazzdiva Sinne Eeg fejrer Vaughans musikalske arv.

Herhjemme er Sinne Eeg et af de stærkeste bud på en jazzsanger med internationalt format. Med sikker intonation, stærk rytmisk sans og en charmerende sceneoptræden har hun i årenes løb betaget publikum i det meste af verden. Selv om anmelderne gennem tiden har rost hendes prisvindende indspilninger til skyerne, har Sinne Eeg nemlig ry for at være endnu bedre live.

7. juli: Mette Lindberg / Kira Skov – Læs mere / Køb billet

To af landets bedst kendte og mest aktive sangerinder og komponister, Mette Lindberg og Kira Skov, har i anledning af Copenhagen Jazz Festival 2024 slået sig sammen om en helt særlig fælles festivalkoncert. Oplev dem til en eksklusiv aften med et stjernespækket band sammensat til lejligheden i DR Koncerthusets Studie 2.

Når publikum træder ind i Studie 2 under sommerens jazzfestival kan de foruden Mette Lindberg og Kira Skov se frem til et band bestående af nogle af Danmarks absolutte esser fra jazz, pop og rock – pianist Nikolaj Hess, bassist Anders “AC” Christensen, guitarist Silas Tinglef, violinist Maria Jagd og trommeslager Jakob Høyer binder aftenen og de to stemmer sammen med deres poetiske, filmiske lyd.

9. juli: Tabloid – Læs mere / Køb billet

Tabloid er en samling af fem af Danmarks fremmeste unge musikere fra pop- og jazzscenen. Deres fælles musikalske CV er et af de mest respektaftvingende for nogen dansk gruppe lige nu – Jadas musikalske højre hånd, Malthe Rostrup, den ene halvdel af Bremer/McCoy, Jonathan Bremer, den nye jazzgenerations mest renommerede saxofonist, Oilly Wallace, trommeslageren fra blandt andre Nik & Jay og Drew Sycamore, Felix Ewert, og guitarist, komponist og initiativtager Johannes Wamberg (Emma Sehested Høeg, Coco O. m.fl).

Tabloid har efter to populære album sat sig op til endnu et spækket år, der i februar blev indledt med den melodiske single, “Desert Rain”, der endnu engang satte streg under, hvad de fem musikalske esser kan.

10. juli: Girls in Airports – Læs mere / Køb billet

Girls in Airports er aktuelle med en mørkere og mere elektronisk lydverden. Den anmelderroste danske indie-jazzkvartet udgav i januar i år singlen “Teis”. Tracket er det mest elektroniske fra gruppen til dato og leder med sin sværm af synth-løb og længselsfulde saxofonmelodi tankerne hen på kunstnere som Jon Hopkins.

“Teis” blev til under indspilningerne til albummet “How it is Now” (2023), men blev valgt fra på grund af sin radikalt anderledes produktion. Nummeret viser nye sider af Girls in Airports og vidner om et band, der i den grad formår at forny sig – og peger måske på en fremtidig retning for den musikalsk nysgerrige gruppe.

11. juli: OTOOTO – Læs mere / Køb billet

Den København-baserede kvintet består af nogle af landets mest iøjnefaldende unge musikere – anført af trompetist Jonas Due og saxofonist Oilly Wallace flankeret af bassist Matthias Petri, tangentspiller Calle Brickman og trommeslager Andreas Svendsen. Sideløbende med OTOOTO er alle bandets medlemmer involveret i musikalske sammenhænge på den moderne danske musikscene – kunstnere som Andreas Odbjerg, Emma Sehested Høeg, Guldimund m.fl.

I efteråret 2024 udgiver bandet deres tredje album. Albummet er deres hidtil mest lyriske udspil og understreger kernen i den nordiske tradition, der løber som en åre gennem kvintettens musik – melodien.

12. juli: Cæcilie Norby – 40 Years Anniversary – Læs mere / Køb billet

Den danske sangerinde Cæcilie Norby har været tæt knyttet til Copenhagen Jazz Festival, siden hun debuterede på jazzscenen for 40 år siden. Det fejrer hun i år blandt andet med en storslået jubilæumskoncert med et forrygende 8-mands orkester.

Med denne musikalske fejring begiver Cæcilie Norby og en international supertrio med bl.a. Jacob Karlzon og den franske percussionist Xavier Desandre Navarre i selskab med Nordic Strings Quartet og en række endnu hemmelige gæstesolister sig ud på en passioneret færd gennem det sydeuropæiske musiklandskab – en sanselig rejse, hvor musikken emmer af romantik, melankoli og passion.

13. juli: Jasper Høiby’s 3Elements – Læs mere / Køb billet

Den skandinavisk-britiske trio Phronesis var nærmest lige fra stiftelsen i 2005 frem til deres “extended break” fra 2020 en af Europas mest omtalte og anmelderroste moderne jazzgrupper. Bag gruppen står bassist og komponist Jasper Høiby, der nu er aktuel med et af resultaterne af sin tid væk fra Phronesis – et nyt trioformat, 3Elements, der fortsætter takterne med fokus på melodier, musikalsk modighed og medrivende sammenspil i et mindre stringent udtryk end tidligere.

3Elements er ikke så meget en fasttømret konstellation, som det er Høibys mulighed for med flydende line-ups at udforske klavertrioens fulde potentiale. Når 3Elements går på scenen i DR Koncerthuset er det med besætningen fra projektets første udgivelse, den anmelderroste “Earthness” (2023), nemlig de to unge briter Noah Stoneman og Luca Caruso på henholdsvis klaver og trommer.

Koncerterne er en del af Copenhagen Jazz Festival 2024, der finder sted fra 5.-14. juli.