Copenhagen Jazz Festival præsenterer Cécile McLorin Salvant – en af moderne jazz’ mest spændende stemmer i Koncertsalen den 4. juli


Den amerikanske, haitiansk-franske kunstner Cécile McLorin Salvant er én af sin generations største jazzstemmer. Varm op til Copenhagen Jazz Festival 2024 med en eksklusiv koncert med den tredobbelte Grammy-vindende vokalist i DR Koncerthusets koncertsal torsdag den 4. juli.

You get a singer like this once in a generation or two,” har den amerikanske bigbandleder og trompetist Wynton Marsalis fortalt. Cécile McLorin Salvant er en af den moderne jazz’ mest begavede vokalister og historiefortællere, der trækker linjer fra legender som Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan og Diana Reeves op til nutidens multikulturelle jazzscene.

Hun er født og opvokset i Miami, Florida, datter af en fransk mor og en haitiansk far – et ophav der blandt andet er kommet til udtryk i hendes tekster, der både rummer fransk, engelsk, occitansk og haitisk.

Cécile McLorin Salvant er hædret med en række ærefulde priser og udmærkelser og vandt med tre albums i streg kategorien Best Jazz Vocal Album ved de amerikanske Grammy Awards.

Med sine to seneste album – den anmelderroste ”Ghost Song” (2022) og den mangefarvede opfølger “Mélusine” (2023) – har Cécile McLorin Salvant igen markeret sig som en enestående skikkelse, der ubesværet formår at bygge bro mellem blues, barok- og folkemusik, teater og klassiske jazzdyder,

Copenhagen Jazz Festival og DR Koncerthuset er stolte af at kunne danne rammen om et besøg fra et af moderne jazz’ nye verdensnavne torsdag den 4. juli i Koncertsalen.

Cécile McLorin Salvant (US)
4/7, 2024 – DR Koncerthuset, Koncertsalen
Læs mere / Køb billet