August: Abdullah Ibrahim giver to eksklusive solokoncerter i København


Den verdenkendte komponist og pianist Abdullah Ibrahim giver to solokoncerter den 14. og 15. august i Jazzhus Montmartre.

Den sydafrikanske pianist Abdullah Ibrahim optrådte tilbage i 1960’erne – dengang under navnet Dollar Brand – sammen med blandt andre Duke Ellington og boede i flere år i først Europa og siden USA.

Han var en stærk kritiker af apartheid, og det gav nærmest sig selv, at Abdullah Ibrahim optrådte, da Nelson Mandela blev indsat som Sydafrikas præsident i 1994. Hans musik knytter bånd mellem Ellington og Thelonius Monk og den traditionelle sydafrikanske musik, og hans enkle og melodiske kompositioner er elsket overalt på kloden.

“I 60’erne var Montmartre og København hjemstavn for Abdullah Ibrahim og det er derfor en udsøgt fornøjelse og en ære igen at kunne præsentere denne store musiker i Store Regnegade. Disse to aftener spiller han solo, det er en oplevelse som løfter sjælen og åbner sanserne,” oplyser Jazzhus Montmartre.

Abdullah Ibrahim er ifølge Montmartre en af jazzens største og mest originale personligheder nogensinde. Med sin baggrund i Sydafrika har han skabt et musikalsk livsværk med et unikt udtryk som trækker på inspiration fra afrikansk musik såvel som jazzens store mestre.

14.-15. august, 2016: Abdullah Ibrahim (ZA) – Jazzhus Montmartre // Læs mere & Køb billet