Copenhagen Jazz Festival åbner ny scene i Brorsons Kirke med genreoverskridende danske navne


Nyhed: Copenhagen Jazz Festival åbner ny scene i Brorsons Kirke på Nørrebro med genreoverskridende navne fra den danske musikscene. Temaet hedder Something Else, hvor man i år kan opleve Bisse på flygel og guitar, Quadron-sangerinde Coco O.’s nye projekt i eget navn, Eno-trommeslager Seb Rochford på nørdet Bowie-hyldest, anmelderroste IRAH og en fejring af fællesskabet med Hess Is More – alt sammen i 360 grader og med højt til loftet.

Something Else er et velkendt koncerttema på Copenhagen Jazz Festival, hvor jazzsproget udfordres og forandres til… noget helt andet. Koncertrækken, som er opkaldt efter Ornette Colemans debutalbum fra 1958, har blandt andet været afholdt med stor succes på Arbejdermuseet, Charlottenborg, Kunstakademiets Festsal, Skuespilhuset og Frederiksberg Brandstation.

I 2017 flytter Something Else for første gang til Brorsons Kirke, hvor kirkerummet danner ramme om progressive danske kunstnere i nye opsætninger – koncerter i øjenhøjde med 360 graders scene og højt til loftet. Det samme gør sig gældende i musikken, der befinder sig i grænselandet mellem jazz, soul, elektronisk musik og meget mere.

Om kunstnerne

Cecilie Maja Hastrup Karshøj, bedre kendt som Coco O., er en en dansk sangerinde og sangskriver og den ene halvdel af den internationalt storhittende duo Quadron med producer Robin Hannibal. I Brorsons Kirke kan den moderne soulpopdiva opleves under eget navn i selskab med sit eget band. Coco O. har samarbejdet med internationale stjerner som Tyler the Creator og Jay-Z. Sidstnævnte sikrede hende titlen som den danske artist, der foreløbigt har opnået den højeste position på den amerikanske Billboard 200 – en andenplads.

Den særdeles produktive sanger/sangskriver Bisse er et uundgåeligt fænomen og en af tidens mest relevante musikere herhjemme – en plads i dansk musik, som han har nået på rekordtid. Til Copenhagen Jazz Festival 2017 lægger den viltre spillemand vejen forbi Brorsons Kirke med en helt særlig festivalopsætning alene i selskab med flygel og guitar – et nøgent og nærværende portræt af en hyperaktuel kunstner i evigt opbrud.

Danske Hess Is More giver i Brorsons Kirke publikum en enestående mulighed for at opleve otte musikere med unik instrumentering og uortodokse arrangementer i tæt cirkelformation. Ørehængende melodier og messe-lignende tekster der kan jage lytteren i dagevis bliver til en intens fejring af fællesskabet – en musik, der klinger i grænselandet mellem elektronisk dansemusik, afro, krautrock og jazz.

Sanger/komponist Stine Grøn og synth/piano/keyboard-troldmand Adi Zukanovic kombinerer moderne sangskrivning og et svævende, sfærisk lydunivers. Sammen kalder de sig IRAH, som pt. er én af de mest kreative og vellydende unge danske grupper, hvis man skal tro de seneste liveanmeldelser.

Tangenttroldmand Adi Zukanovic (Bisse, SVIN, Nikolaj Nørlund, Frisk Frugt) står i spidsen for en aften med David Bowies halvobskure, instrumentale fraklip under Copenhagen Jazz Festival 2017. Brorsons Kirke danner ramme for projektet, der havde premiere til dette års Vinterjazz med en udsolgt koncert på Jazzhouse. Med sig har Zukanovic et all-star-hold inklusiv den krøllede britiske trommeslager Seb Rochford, der blandt andet har slået sine folder hos Bowies gamle sparringspartner Brian Eno.

Lørdag 8/7, kl. 22.00: Hess is More + support: Listening Center Køb billet / Læs mere
Søndag 9/7, kl. 22.00: Coco O. Køb billet / Læs mere
Mandag 10/7, kl. 20.30: Bowie Instrumentals 1977-1979 Køb billet / Læs mere
Onsdag 12/7, kl. 22.00: IRAH Køb billet / Læs mere
Torsdag 13/7, kl. 22.00: Bisse (solo) Køb billet / Læs mere

Den 39. udgave af Copenhagen Jazz Festival finder sted den 7.-16. juli 2017 på mere end 100 spillesteder fordelt over hele hovedstaden. Programmet offentliggøres løbende på www.jazz.dk. Tak til Nordea-fonden.