Det Evige Øjeblik er flyttet til Koncertsalen


Det store danske jazztopmøde på Copenhagen Jazz Festival 2017, koncerten med Mikkelborg / Lundin / Dahl / Ginman / Blachman den 10/7 under titlen “Det Evige Øjeblik”, er flyttet til Koncertsalen i DR Koncerthuset efter stor efterspørgsel.

Hver for sig beskæftiger Palle Mikkelborg, Fredrik Lundin, Carsten Dahl, Lennart Ginman og Thomas Blachman sig til hverdag med alt fra symfonier, ’minimal elektronisk post dub-step’, billedkunst til abstrakt social tænkning. Men når de fem tørner sammen i Koncertsalen mandag den 10. juli, er fokus på den fælles arv, som den akustiske improvisationsmusik er for dem alle.

“Intentionen er at spille en musik sammen, som sammensmelter friheden, kompositionen og de fem levede liv. En musik, som på én gang ærer og udspringer af swing-beatets klassiske skønhed, men som samtidig og konstant forbeholder sig retten at opløse enhver form, sig selv og forventningens konformitet”, fortæller bassist og komponist Lennart Ginman om sine forventninger til koncerten.

Ønsket om kollektivt og spontant at instrumentere de musikalske ideer, som opstår i øjeblikket, ligger i højsædet hos kvintetten, der tilsammen har et par menneskelivs erfaring med den improviserede musik. Sammen er målet at bygge en ambitiøs musikalsk bro, som bringer lytteren tørskoet over et landskab af både poppet enkelthed, forrevet rastløshed og jazztraditionen.

“Det er måske dybest set ønsket om det utilpassede, som gør musikkens udtryk værdifuld og tidløs, fordi den derigennem udgør en ny og anderledes måde at betragte tilværelsen og vores forventninger på, som vi ikke kendte i forvejen”, fortsætter Ginman.

En ting er sikkert – koncerten byder på et enestående møde mellem fem af de ypperste danske nutidige artister, nu i en endnu mere imponerende ramme end før.

Mikkelborg / Lundin / Dahl / Ginman / Blachman – “Det Evige Øjeblik”
Mandag 10/7, kl. 20:00 – DR Koncerthuset, Koncertsalen
Læs mere / Køb billet

 

Den 39. udgave af Copenhagen Jazz Festival finder sted den 7.-16. juli 2017 på mere end 120 spillesteder fordelt over hele hovedstaden. Tak til Nordea-fonden.