Jazz for Kids 2017 er klar med programmet


Copenhagen Jazz Festival har arrangeret jazzkoncerter for børn siden 1987. De mange koncerter har gennem årene taget form som et egentligt tema under jazzfestivalen, nemlig Jazz for Kids, der præsenterer jazzmusik i alle afskygninger for børn og deres forældre. De optrædende kunstnere er professionelle musikere, der evner at hive musikken ned i børnehøjde uden at gå på kompromis med kvaliteten. Til Jazz for Kids bliver børnenes sanser inddraget til fulde gennem leg, dans, fortælling, billedkunst, cirkus og meget mere.

Jazz for Kids har igen i år hjemme på Frederiksberg, hvor børn og deres voksne kan se frem til daglige koncerter fra den 10.-14. juli. Under Copenhagen Jazz Festival 2017 finder I desuden børnevenlige koncerter et væld af steder lige fra Kulturhuset Viften i Rødovre, Nørrebro Spisehus på Nørrebro til Børnekulturhuset på Amager og ikke mindst i Haveselskabets Have, hvor I kan se frem til en hel dag i børnejazzens tegn på Copenhagen Jazz Festival 2017s sidste dag, søndag 16. juli.

Jazz for Kids under Copenhagen Jazz Festival 2017 er også på Facebook. Find det samlede event og tilmed jer her: Jazz for Kids-event

 

JazzCamp for Piger Live Part 1 & 2
Mandag 10/7 kl. 11:00 & 13:00: Jazz for Kids / Lindevangsparken, Frb. – Fri entré

I februar kastede 200 piger i alderen 10-15 år sig ud i at erobre den danske musikscene ved sammen at udforske improvisation og jazzmusik. Projektet hedder JazzCamp for Piger og resulterede i energiske bands og ny musik, der giver genlyd i musikverdenen rundt i landet. Til Jazz for Kids kan du opleve to gratiskoncerter med fire af projektets undervisere – Mia Dyberg, Sille Ellehammer, Maria Bertel og Kristoffer Juel – i selskab med fire hold spilleglade jazzpiger fra Amager, Hvidovre, Vesterbro, Frederiksberg og Faxe.

 

Martini’s for Børn
Tirsdag 11/7 kl. 11:00: Jazz for Kids / Lindevangsparken, Frb. – Fri entré

Jazzsangerinde og sangskriver Kira Martini og hendes storswingende orkester byder på en festlig koncert for børn og godtfolk med helt nye børnesange fra Kiras fantasi og historier fra hendes egen barndom. Martini’s For Børn er en boblende musikalsk cocktail bestående af boogie-woogie, fantasi og sprudlende rytmer fra Brasilien. Musikken springer ud af jazzens farverige univers med improvisation i et akustisk landskab. Line-up: Kira Martini, Mads Søndergaard, Emil Brun Madsen, Morten Ærø, Peter Marott

 

Master Fatmans Jazzskole rejser til Brasilien
Tirsdag 11/7 kl. 13:00: Jazz for Kids / Lindevangsparken, Frb. – Fri entré

Tag med Jazzskolen helt om på den anden side af jorden til et af verdens allersmukkeste og dejligste steder – Brasilien. Vi skal høre samba, bossa og swingue, lære at danse ret vildt, spille på vores maver (også hvis de er små) og springe over hinanden, når vi prøver Capoeira.

Entertainer, radiovært, jazzentusiast, bassist, filminstruktør, musikguru mv. Master Fatman har tidligere med stor succes lavet jazzskole for børn i førskolealderen. Nu er Master Fatman klar med version 2 af jazzskolen på Copenhagen Jazz Festival 2017, og her vil udgangspunktet være de lidt ældre børn, fra 6 år til 12 år. For Master Fatman er forholdet mellem jazz og børn helt særligt: “Børn er jazz, for jazz handler om 100 % nærvær. Vi kan lære meget af børnene, for dem er det ok at være helt vildt ked af det – og at være helt vild glad! For mig er jazz at være åben. At man ikke har alle mulige regelsæt eller forventninger med.”

Skolemester: Master Fatman
Skoleorkester: Samba Da Gente (Salvador/Brasilien)
Dans: Luciano Papagaio & Sereia do Mar
Capoeira: Malta de Capoeira

Vejledende aldersgruppe: 6-12 år / Alle er velkomne

 

Niños de Cuba
Onsdag 12/7 kl. 11:00: Jazz for Kids / Lindevangsparken, Frb. – Fri entré

Niños de Cuba er en musikalsk fortælling om musikkens oprindelse, udvikling og kultur som den er i dag. En rejse, der begynder i det eksotiske Afrika og ender på tropeøen Cuba. Hvordan kom musikken til Cuba, og hvem tog den med sig? Det får børnene svar på i en bølge af latinske og afrikanske rytmer. Der bliver både danset, spillet og sunget, når den skønne sangerinde Yasmin Kierkegaard, den prisnominerede cubanske percussionist Eliel Lazo, den mesterlige saxofonist Jakob Dinesen og den sprøde bassist Yasser Pino folder deres rytmiske børneshow ud – sjovt, underholdende og svært at stå stille til.

Vejledende aldersgruppe: 3-6 år / Alle er velkomne

 

Master Fatmans Jazzskole rejser til Latinamerika
Onsdag 12/7 kl. 13:00: Jazz for Kids / Lindevangsparken, Frb. – Fri entré

Hop med, når Jazzbussen kører til Latinamerika, hvor vi gør holdt i Colombia, Venezuela, Ecuador, Mexico og alle de andre spændende steder. Vi skal lære at danse Cumbia, Rhumba, Merengue, løbe og kravle om kap, høre koklokker og drikke Guava-juice.

Skolemester: Master Fatman
Skoleorkester: Trypical Cumbia (Colombia, Venezuela & Chile)
Dans: Dainerys & Juan
Brincadeira: Amigos Cubanos

Vejledende aldersgruppe: 6-12 år / Alle er velkomne

 

Ameton meets Another World (GH/DK)
Torsdag 13/7 kl. 11:00: Jazz for Kids / Lindevangsparken, Frb. – Fri entré

Den danske saxofonist og komponist Katrine Suwalski har skabt sit eget frodige musikalske univers med inspiration fra jazz, nordisk tradition og vestafrikanske rytmer. Kvartetten, der har spillet i ind- og udland, besøgte Ghana i 2015, hvor de fik en overvældende modtagelse af publikum. Musikken er komponeret af Katrine Suwalski og Marie Schmidt og inspireret af komponister som Duke Ellington, Charles Mingus og Abdullah Ibrahim. Til årets Jazz for Kids får kvartetten besøg af den ghanesiske trio Ameton, der med sangerinde og danser Tina Elivava Mensah, fløjte og percussion tilfører koncerten et skud sprællevende energi.

Vejledende aldersgruppe: 3-6 år / Alle er velkomne

 

Master Fatmans Jazzskole rejser til Afrika
Torsdag 13/7 kl. 13:00: Jazz for Kids / Lindevangsparken, Frb. – Fri entré

Jazzskolen tager derhen, hvor vi alle kommer fra – nemlig til Afrika. Vi skal høre musik, lære at synge på det ghanesiske sprog Ewe og danse så vildt, at ens mor og far næsten ikke kan kende én igen – og grine så vi triller rundt.

Skolemester: Master Fatman
Skoleorkester: King Selassi & Safrica (Ghana, Mali & Burkina Faso)
Dans: Michael (Ghana)
Klovn: Mamadou

Vejledende aldersgruppe: 6-12 år / Alle er velkomne

 

Rumpistol – Tilbage til Fremtiden
Fredag 14/7 kl. 11:00: Jazz for Kids / Lindevangsparken, Frb. – Fri entré

Den elektroniske komponist og producer Jens Berents Christiansen aka. Rumpistol inviterer til klanglig historietime og musikalsk legestue i Lindevangsparken. Rumpistol fremfører et dj-sæt bestående af elektronisk musik gennem otte årtier specielt henvendt til børn og andre barnlige sjæle. Vi bliver introduceret til alt lige fra Norman McLarens “Dots” fra 1940 over Raymond Scott’s legendariske reklamemusik fra 60’erne og videre frem til i dag, hvor det elektroniske element snarere er blevet reglen end undtagelsen, når det gælder musik henvendt til børn. Tag med på en musikalsk rejse som både er sjov og ballade for børnene og nostalgifremkaldende for de voksne.

Vejledende aldersgruppe: 3-12 år / Alle er velkomne

 

Cirkus Panik
Fredag 14/7 kl. 13:00: Jazz for Kids / Lindevangsparken, Frb. – Fri entré

Tag børnene og børnebørnene med til Lindevangsparken – og den store afslutning på Jazz for Kids 2017. Cirkus Panik er oplevelser og udfordringer. Det er klovnerier, akrobatik, ethjulede cykler, ild og dramatik, men det er langtfra et almindeligt cirkus. ’Vi vil nemlig både underholde – og underholdes’, fortæller cirkusdirektør, Tatiana. Cirkus Panik er et af de få tilbageværende, gammeldags gøgler-familie-cirkusser. De har turnéret landet rundt i mere end 25 år – og der flyder cirkusblod i årene.

Vejledende aldersgruppe: 3-12 år / Alle er velkomne

 

Den 39. udgave af Copenhagen Jazz Festival finder sted den 7.-16. juli 2017 på mere end 120 spillesteder fordelt over hele hovedstaden. Programmet offentliggøres løbende på www.jazz.dk. Tak til Nordea-fonden og Frederiksberg Kommune.