Første serie af gratiskoncerter: Big bands, Ben Webster-vindere og Balders Plads på programmet


Den 40. udgave af Copenhagen Jazz Festival finder sted den 6.-15. juli. Lige siden festivalen blev etableret i sin nuværende form i 1979 har den været en begivenhed, som fandt sted på byens gader, haver og torve i dagtimerne, og rykkede ind på klubberne og i koncertsalene om aftenen og ud på natten. Nu er de første gratis udendørskoncerter klar til Copenhagen Jazz Festival 2018.

I Kongens Have er der navne på plads i festivalens første weekend. Traditionen tro er der fokus på de store orkestre på det centrale festival-venue. Lørdag åbner den prisvindende Kathrine Windfeld Big Band haven, og til sædvanlig tid indtager Niels Jørgen Steens A-Team scenen søndag kl. 16.

Ben Webster-fonden (som er navngivet efter og hylder den amerikanske saxofonist, som slog sig ned i København i 60’erne og frem til sin død) uddeler hvert år Ben Webster-prisen, og på Copenhagen Jazz Festival 2018 skal vi stifte bekendtskab med fire nylige prismodtagere: I Kongens Have giver Jan Harbeck Quartet med Henrik Gunde en hyldestkoncert til Ben Webster, og på Vandkunsten er det forrige års modtager Heine Hansen med sidste års modtager Mathias Heise, der giver koncert i samme ånd. På Vandkunsten kan man også opleve Dalia Faitelson med et yderst kompetent band med bl.a. Thomas Clausen. Hendes seneste projekt “Power of Life” er et originalt mix af jazz og folkemusik.

Lørdag 7/7, 14:00 Kathrine Windfeld Big Band
Kongens Have, København K – Læs mere / fri entré

Søndag 8/7, 14:00 Jan Harbeck ’Celebrating Ben Webster’
Kongens Have, København K – Læs mere / fri entré

Søndag 8/7, 16:00 Niels Jørgen Steen A-Team
Kongens Have, København K – Læs mere / fri entré

Søndag 8/7, 16:00 Heine Hansen Trio feat. Mathias Heise
Vandkunsten, København K – Læs mere / fri entré

Onsdag 11/7, 16:00 Dalia Faitelson “Powered By Life”
Vandkunsten, København K – Læs mere / fri entré

 

Den brasilianske komponist og guitarist Guinga gæster for første gang København, når han den 8. juli giver gratiskoncert på Balders Plads. Ifølge arrangørerne er Guinga det største navn, der nogensinde har meldt sin ankomst til Balders Plads. Han er et sandt fyrtårn inden for choro og har udover sit eget aftryk påvirket et utal af store brasilianske navne, der har indspillet hans sange. Choro (den virtuose musik fra det 19. århundredes Rio de Janeiro) er for mange musikere den stilart, der fuldender bekendtskabet med de brasilianske musikgenrer.

I år er der også to kendte Prince-protegéer på programmet: Bassist Ida Nielsen, som turnerede med Prince & New Power Generation fra 2010 og frem, giver koncert med sit eget band, som pakkede Balders Plads til randen forrige år. Et andet internationale hovednavn samme sted er den amerikanske sangerinde Judith Hill, hvis debutalbum er co-produceret af Prince. Judith Hill har turneret som korsanger for Steve Wonder, Elton John og Michael Jackson og nået finalen i den amerikanske version af Voice. Hun vandt desuden en Grammy for sin medvirken i filmen “20 Feet from Stardom”.

De mere end 30 koncerter på Balders Plads præsenteres af Røde Roses Kaffebar, og musikprofilen er jazz og roots-musik, såsom blues, New Orleans-funk, folk og world, vokaljazz og soul.

Fredag 6/7, 17:30 Ida Nielsen
Balders Plads, København N – Læs mere / fri entré

Søndag 8/7, 20:00 Guinga (BRA)
Balders Plads, København N – Læs mere / fri entré

Tirsdag 10/7, 20:00 Kathrine Windfeld Big Band feat. George Garzone (US)
Balders Plads, København N – Læs mere / fri entré

Fredag 13/7, 20:00 Judith Hill (US)
Balders Plads, København N – Læs mere / fri entré

 

Den store 40. udgave af Copenhagen Jazz Festival finder sted den 6.-15. juli på flere end 100 venues fordelt over hele byen. Se alle offentliggjorte koncerter og planlæg din festival på www.jazz.dk/koncerter