Jakob Bro og Palle Mikkelborg vender tilbage til Copenhagen Jazz Festival med nyt anmelderrost album


Seks hjerter: Jakob Bros nye album “Returnings” er udråbt til et mesterværk af anmelderne – til sommer giver han eksklusiv koncert på Copenhagen Jazz Festival 2018 med Palle Mikkelborg, Thomas Morgan og Jon Christensen.

Den danske ECM-guitarist Jakob Bro har spillet med så forskellige navne som Paul Motian, Tomasz Stanko, Lee Konitz, Andrew Cyrille, Bill Frisell, Joey Baron, Thomas Knak, Jørgen Leth og Palle Mikkelborg. I 2018 er han aktuel med sin forrygende kvartet, der netop har udsendt albummet ‘Returnings’: den store danske, spirituelle trompetist Palle Mikkelborg, Bros faste amerikanske bassist Thomas Morgan, og et norsk jazzikon bag trommerne i form af Jon Christensen.

Den nu 40-årige Jakob Bro har udgivet 14 plader som bandleder med et bredt udvalg af prominente danske og amerikanske musikere. Den aarhusianske guitarist og komponist, som startede karrieren i grupper som Beautiful Day og I Got You On Tape, har turneret internationalt med Tomasz Stanko og Paul Motians grupper. Sideløbende har han udgivet musik i eget navn, samarbejdet med digterne Jørgen Leth og Peter Laugesen, samt elektroniske musikere som Thomas Knak, hvilket måske viser spændvidde i et musikalske virke, der strækker sig fra det lyriske til det avantgardistiske lydmateriale.

Den norske trommeslager Jon Christensen, der kun sjældent optræder nu om dage, fik sit store gennembrud i slutningen af 60’erne og 70’erne, da han spillede med Keith Jarretts legendariske European Quartet, George Russell, Jan Garbarek og mange, mange flere. I mere end 40 år har han været indbegrebet af den skandinaviske lyd på ECM Records, bl.a. også med Palle Mikkelborg, så derfor er det lidt at et scoop, at Christensen nu genoptager samarbejdet med Jakob Bro, Thomas Morgan og Palle Mikkelborg på albummet “Returnings”, der er produceret af Manfred Eicher selv.

“Returnings” udkom i foråret 2018 til flotte anmelderroser, ikke mindst i Politiken, hvor anmelder Thomas Michelsen gav seks ud af seks mulige hjerter under overskriften: “Hans album er som faldende blade og langsomme skridt. Det er simpelthen ren skønhed”. Nu får du chancen for at opleve besætningen fra pladen på den 40. udgave af Copenhagen Jazz Festival, hvor Bro, Mikkelborg og co. indtager DR Koncerthusets Studie 2.

Jakob Bro ‘Returnings’ feat. Palle Mikkelborg, Thomas Morgan & Jon Christensen (DK/US/NO) – Copenhagen Jazz Festival 2018
Lørdag 14. juli, kl. 21:00 i DR Koncerthuset, Studie 2
Tilmeld på Facebook

OBS. Billetsalget til Jakob Bro, Palle Mikkelborg, Thomas Morgan og Jon Christensen begynder umiddelbart efter påske og meldes ud på vores Facebook-side.