Tomatito & Michel Camilo – Verdensmusikalsk duo bag årets latin-album indtager Copenhagen Jazz Festival 2018


Den spanske flamenco-guitarist Tomatito og den dominikanske pianist Michel Camilo er begge virtuose musikere og verdensstjerner på hver deres måde. Et snart 30 års langt venskab kulminerede med duo-albummet “Spain Forever”, som i november 2017 vandt Latin Grammy som Årets Instrumentalalbum.

Det københavnske jazz- og flamenco-publikum glæde sig til at opleve to virtuose musikere samle jazzen og den musikalske arv fra den spansktalende verden. Michel Camilo & Tomatito indtager DR Koncerthusets koncertsal torsdag den 12. juli under Copenhagen Jazz Festival 2018, hvor de slutter sig til festivalens hovednavne, der indtil videre tæller Brad Mehldau Trio og Melody Gardot.

Tomatito og Michel Camilo er to fantastiske performere og tætte venner, som i deres samarbejde finder en hidtil uset samklang og kommunikation mellem flamenco-guitaren og flyglet. Det åbner op for et repertoire af personlige fortolkninger af senest bl.a. Egberto Gismonti, Charlie Haden, Astor Piazzolla og Erik Satie i et univers, der på én gang er inspireret af melodisk originalitet, Middelhavets og det arabiske tonesprog, samt minimalistisk og impressionistisk musik.

Inden for den moderne spanske flamenco bliver det ikke større end Tomatito, der har spillet med legender som Paco de Lucía, Enrique Morente og El Camarón de la Isla. Og Michel Camilo har, siden han i 1979 flyttede til USA, været en af de største eksponenter for den latinamerikanske musiks indtog i amerikansk jazz.

“Spain Forever”, som er tredje del af den hæderkronede Spain-trilogi, udkom 10 år efter den magiske duos seneste album “Spain Again” fra 2006. Det var samme år, at Michel Camilo og Tomatito sidst gæstede Copenhagen Jazz Festival, hvor de gav koncert i Operaen. Til den 40. jubilæumsudgave af festivalen vender duoen tilbage til København – og denne gang med den officielle anerkendelse som aktuelle modtagere af en Latin Grammy for årets album.

Michel Camilo & Tomatito (DO/ES) – Copenhagen Jazz Festival 2018
Torsdag den 12. juli, kl. 20:00 i DR Koncerthuset, Koncertsalen
Køb billet / Tilmeld på Facebook

Billetsalget begynder tirsdag den 9. januar kl. 10.00