Caetano-Gilberto web

Brasilianske superstjerner giver duokoncert på Copenhagen Jazz Festival 2015

To af Brasiliens allerstørste ikoner giver eksklusiv duokoncert onsdag den 8. juli i DR Koncerthuset under Copenhagen Jazz Festival 2015.

Caetano Veloso & Gilberto Gil har en fælles historie med rødder i den kulturrevolutionære Tropicalismo-bevægelse, som var aktiv tilbage i 1960’ernes Brasilien. Sidenhen er de hver især blevet superstjerner i hjemlandet, men også to af de vigtigste ambassadører for brasiliansk musik i resten af verden.

Caetano Veloso & Gilberto Gil (BRA)
Onsdag den 8. juli, kl. 20.00 → Copenhagen Jazz Festival 2015 / DR Koncerthuset
Billetsalget starter fredag den 27. februar, kl. 10.00 // KØB BILLETCaetano Veloso og Gilberto Gil mødte hinanden på universitetet i Bahia i 1963. Her opstod et musikalsk kollektiv, som også omfattede Gal Costa, Tom Zé og Caetanos søster Maria Bethânia. I 1968 udsendte Gilberto Gil det berømmede album ”Tropicália: ou Panis et Circenses”, som var dybt inspireret af Beatles’ ”Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”. Sangene og lyden på albummet gav liv til Tropicalismo-bevægelsen, og den daværende brasilianske regering følte sig truet af de revolutionære energier som musikken var fuld af. I 1969 blev både Veloso og Gil arresteret, og i sidste ende måtte de to venner tilbringe et par eksil-år i London, inden de igen kunne vende hjem i 1972.

I dag kan både Gil og Veloso se tilbage på hver deres fantastiske karriere som bl.a. tæller et hav af priser og status som internationale ambassadører for brasiliansk musik.

Gilberto Gil har optrådt flere gange i København i de seneste 10 år, mens Caetano Veloso kun har været her i forbindelse med en koncert på Det Kgl. Teater under Copenhagen Jazz Festival 2010. At de to kan opleves på samme scene under dette års Copenhagen Jazz Festival er lidt af en sensation. Her er tale om et musikalsk topmøde på højeste niveau – eller en brasiliansk genforening af dimensioner…

Caetano Veloso & Gilberto Gil slutter sig til listen af hovednavne på Copenhagen Jazz Festival 2015 den 3.-12. juli, der også tæller det historiske duomøde mellem Herbie Hancock & Chick Corea (US) og Brad Mehldau Trio (US) i DR Koncerthuset, samt Tony Bennett & Lady Gaga (US) i Tivoli. Det fulde program for festivalen præsenteres i foråret. www.jazz.dk