Den cubanske sensation Orquesta Akokán giver første danske koncert i Studie 2


Gør dig klar til at møde den cubanske sensation Orquesta Akokán, et nysamlet orkester ‘fra hjertet’ af Havanas rige musikkultur. De har indspillet deres debutalbum i Estudios Areito (ligesom Buena Vista Social Club) og udkommer på Daptone Records (som Charles Bradley, Sharon Jones, Lee Fields), så der er i den grad lagt op til en fest med afrocubanske rytmer og varme soulproduktioner i DR Koncerthusets dansevenlige Studie 2, torsdag den 1. november.

Ordet Akokán stammer fra den afrocubanske yoruba-stamme og betyder ‘fra hjertet’. Med den uforlignelige sanger José “Pepito” Gómez i front er Akokán i øjeblikket ved at erobre verden med en autentisk, sjælelig kærlighedserkæring til cubansk musik, som man kender den fra mambo-ikoner som Benny Moré og Pérez Prado, såvel som orkestrene Irakere og Buena Vista Social Club.

Musikken er båret frem af en forrygende frontmand og en medrivende blæser- og rytmegruppe, der leder tankerne mod den levende musikscene i Havana, og samtidig følger den kompositoriske udvikling af afrocubansk musik fra mamboens storhedstid i 40’erne og frem til i dag. “Orquesta Akokán” er indspillet i de historiske, statsejede studier Estudios Areito (Buena Vista Social Club) af nogle af Cubas bedste, unge og gamle musikere, der blandt andet har en fortid i Irakere, NG La Banda, and Los Van Van.

Det anerkendte soullabel Daptones Records har været så begejstret over optagelserne fra de legendariske studier på Cuba, at Orquesta Akokán nu bliver det første spansksprogede album på Daptone, og i øvrigt også ét af de sjældne, der er indspillet uden for deres eget Daptone Studios.

Albummet er blevet kaldt både tidsløst og fremsynet: “Timeless and immaculate”, “ A joyous debut from the heart” og “Orquesta Akokán brings Mambo into the 21st Century”.

På deres første internationale turné, der har bragt Orquesta Akokán til Lincoln Center, Le Poisson Rouge, Elbphilharmonie Hamburg og Primavera i Barcelona, kan man nu også opleve dette nystartede orkester og sjælen af cubansk bigband-musik på dansk grund – præsenteret af Copenhagen Jazz Festival, DR Koncerthuset og Soulkitchen.

Orquesta Akokán (CU)
1. november, kl. 21:00 i DR Koncerthuset, Studie 2
Læs mere / Køb billet