Dee Dee Bridgewater vender tilbage til Copenhagen Jazz Festival


Den amerikanske vokaldiva Dee Dee Bridgewater slutter sig til et stjernespækket line-up, når hun lægger vejen forbi Amager Bio den 8. juli – Herbie Hancock, Anoushka Shankar, Peter Erskine, Jamie Cullum, David Sanborn, Cory Henry og Oumou Sangaré er blot et udpluk af de mange musikalske topnavne, som allerede nu er offenliggjort til Copenhagen Jazz Festival 2017.

Gennem en mangefacetteret karriere der spænder over fyrre år, har den Grammy og Tony Award-vindende jazzmusiker Dee Dee Bridgewater skabt sig et navn som en af jazzens allerbedste sangere. Hendes unikke spin på mange standards og hendes frygtløse genfortolkninger af klassikerne er både genreudvidende og traditionsbevarende.

Bridgewaters karriere har slået bro mellem forskellige genrer – både musikalske og kunstneriske. Den professionelle løbebane begyndte hos det legendariske Thad Jones/Mel Louis Big Band, og gennem 70’erne optrådte hun med jazznotabiliteter som Max Roach, Sonny Rollins, Dexter Gordon og Dizzy Gillespie. I 1980’erne skiftede hun spor og udforskede popmusikken, men vendte tilbage til jazzen, da hun flyttede til Paris og begyndte at producere og synge med Universal Music Group. En række udgivelser fulgte heraf, som næsten alle blev Grammy-nomineret, og det meget populære dobbeltalbum, ’Dear Ella’, vandt prisen.

Bridgewater har også haft en parallel karriere i musical-verdenen, hvor hun har vundet en Tony Award for rollen Glinda i ’The Wiz’ i 1975. For nyligt har hun spillet Billie Holiday i off-Broadway-versionen af ’Lady Day’ som hun modtog en nominering for til den britiske Laurence Oliver som bedste kvindelige skuespiller. Der har hun blandt andet medvirket i ’Sophisticated Ladies’, ’Black Ballad’ og ’Carmen’.

Når Dee Dee Bridgewater gæster Copenhagen Jazz Festival 2017 er det med et helt nyt album: ’Memphis’. Albummet er en hyldest til hendes personlige såvel som musikalske rødder og vil byde på hendes særlige og kreative take på traditionel amerikansk musikalske.

Dee Dee Bridgewater (US)
Lørdag 8. juli, kl. 21:00 i Amager Bio
Læs mere / Køb billet

Den 39. udgave af Copenhagen Jazz Festival finder sted den 7.-16. juli 2017 på mere end 120 spillesteder fordelt over hele hovedstaden. Programmet offentliggøres løbende på www.jazz.dk.