Fire danske navne med globalt udsyn til Jazz by the Sea


Tag med verden rundt, når Copenhagen Jazz Festival og Kulturhuset Islands Brygge til sommer præsenterer mangfoldig jazz på havnefronten. Under temaet Jazz by the Sea inviteres publikum den 7.-15. juli til ni forrygende aftener med danske og internationale navne, mad under åben himmel og alverdens musik på en af de mest populære scener på Copenhagen Jazz Festival.

Den malinesiske sangerinde og kvinderetsforkæmper Oumou Sangaré er årets internationale hovednavn på Jazz by the Sea, hvor der nu sættes navn på yderligere en stribe prisvindende navne. Islands Brygge lægger scene til fire forrygende – og meget forskellige – danske grupper med globalt udsyn i form af hhv. Steen Rasmussen Quinteto feat. special guests (10. juli), Girls in Airports (11. juli), Mikkel Nordsø Band (13. juli) og The Kutimangoes (14. juli).

Steen Rasmussen Quinteto har etableret sig som et af Danmarks bedste musikalske bud på jazz inspireret af Brasilien med et personligt udtryk, dyb fortrolighed med brasilianske musikkultur og nogle af de bedste musikere inden for genren – ikke mindst i form af en række stærke gæsteoptrædener. Kvintettens koncert på Copenhagen Jazz Festival 2017 fortsætter de gode takter med besøg fra den svenske sangerinde Josefine Cronholm og en endnu hemmelig medmusikant.

De enestående lydmagere i Girls In Airports har spillet flere smukke koncerter på Copenhagen Jazz Festival, bl.a. på Frederiksberg Brandstation og Det Kgl. Teater. I løbet af vinteren har de arbejdet på nyt materiale og har netop indspillet et livealbum på landevejene i Europa. Melodisk jazz af international klasse med inspiration fra folklore og lyd fra hele verden.

Hvis man snakker om originale danske guitarister, så er det svært at komme uden om Mikkel Nordsø, modtager af Carl Prisen og Ken Gudman-prisen, der i mere end 30 år har personificeret lyden af fusion, jazz og rock i hhv. Buki Yamaz, Sneakers, Riel/Mikkelborg V8, Anima, Blue Lotus og mange flere. I det fortsat inspirerende Mikkel Nordsø Band samles trådene fra moderne jazz, fusion, flamenco, soul, afrocubansk musik af et dansk allstar-hold, der naturligvis skal opleves til Jazz by the Sea.

Fredag den 14. juli sætter ét af landets mest nyskabende og prisvindende afrojazz-grupper The Kutimangoes forstærkning på Jazz by the Sea. Bandet, der har turneret i Mali, Burkina Faso, Sydkorea, Kina og det meste af Europa, dykker ned i en medrivende åre til såvel den levende vestafrikanske musik, særligt repræsenteret ved Fela Kutis bands, som jazzbassist/orkesterleder Charlie Mingus’ umiskendelige stil. En fest til både fødderne og hjertet.

Program for Jazz by the Sea (so far)

8/7: Oumou Sangaré (ML) – Læs mere / Køb billet
10/7: Steen Rasmussen All Star Septeto feat. Josefine Cronholm (SE) & Joyce Moreno (BRA) – Læs mere / Køb billet
11/7: Girls in Airports – Læs mere / Køb billet
12/7: Bill Frisell Trio (US) – Læs mere / Køb billet
13/7: Mikkel Nordsø Band feat. special guests – Læs mere / Køb billet
14/7: The Kutimangoes & Friends from Burkina Faso! – Læs mereKøb billet
15/7: Roberto Fonseca (CU) – Læs mere / Køb billet

Bryggens Spisehus serverer grill og tapas alle dage under Copenhagen Jazz Festival 2017. Bryggens Spisehus tilbyder tapastallerken eller grillbuffet fra kl 17.00 og frem til koncertstart kl. 20.00. Maden kan forudbestilles på Billetlugen eller købes på dagen. Tapastallerken a’la Bryggen til 160 kr. bestående af: Pikant tomattapenade, stegte tigerrejer med hvidløg, chili og urter, torskekroketter m. aioli, spansk kartoffeltortilla, stegt chorizo fresco, manchego-ost m. hyldeblomstsyltede rosiner. Grillbuffet fra Bryggens Spisehus til 170 kr. med et stort udvalg af lækre salater og forskelligt kød fra grillen.

Den 39. udgave af Copenhagen Jazz Festival finder sted den 7.-16. juli 2017 på mere end 120 spillesteder fordelt over hele hovedstaden. Programmet offentliggøres løbende på www.jazz.dk.