Flere internationale navne til Copenhagen Jazz Festival 2018


Kurt Elling og Monty Alexander er på plads til Copenhagen Jazz Festival 2018 i Skuespilhuset; Pumpehuset præsenterer festlige, nye New Orleans-navne som Tank and the Bangas og Meschiya Lake; og Hotel Cecil i Niels Hemmingsens Gade genopstår som internationalt festivalvenue med Enrico Pieranunzi, Christians Sands m.fl.

Da Kurt Elling gæstede Copenhagen Jazz Festival 2015 viste han musikalsk overskud som “en nyere tids allerstørste mandlige rytmiske sangere” og fik seks hjerter i Politiken. Den 11. juli vender han tilbage til festivalen med et nyt band med trompetkometen Marquis Hill på Skuespilhusets store scene. Kurt Elling er en stor entertainer med en af de største stemmer i amerikansk jazz. Det er altid en kæmpe oplevelse at høre Kurt Elling som både er helt sin egen og trækker på den forrygende amerikanske tradition, vi kender fra Frank Sinatra, Nat King Cole og Tony Bennett. Der findes vel ikke andre sangere i jazzen, som så elegant kombinerer ‘the great american song book’ med ny jazz?

På samme scene kan man desuden opleve vokaljazz med Cæcilie Norby med sin nordeuropæiske kvartet og ikke mindst Monty Alexander Trio. Pianisten Monty Alexander, der har rødder på Jamaica, har spillet sammen med stjerner som Frank Sinatra, Natalie Cole, Ray Brown, NHØP og mange andre, og han er så sandelig også et stort jazznavn i egen ret. Koncerterne i Skuespilhuset arrangeres af Great Danes Jazz.

Onsdag 11/7, 20:00: Kurt Elling Quintet feat. Marquis Hill (US)
Skuespilhusets store scene, København K – Læs mere / Køb billet

Torsdag 12/7, 20:00: Cæcilie Norby – Summer Dreams
Skuespilhusets store scene, København K – Læs mere / Køb billet

Fredag 13/7, 20:00: Monty Alexander Trio (JA/US)
Skuespilhusets store scene, København K – Læs mere / Køb billet

 

Fringe Jazz Fest er eksponent for New Orleans-musikken i København, og igen i år præsenterer de et dansk-internationalt program i Pumpehuset, der byder på gæster fra jazzens vugge, som New Orleans også er kaldt. Programmet tæller nogle af New Orleans’ mest interessante, unge stjerner som funk’n’poetry revolutionærene Tank and the Bangas, souldronningen Tricia Boutté, den stærkt karismatiske powerkvinde Meschiya Lake og saxofonisten James Martin.

Det er et lille scoop, at Tank and the Bangas for første gang bliver fløjet ind til jazzfestivalen. Gruppen har imponeret verden over med deres innovative og originale blanding af hiphop, soul, funk, R’n’B og spoken word. Bevæbnet med en uimodståelig charme, humor og en sjælden set karisma er forsangerinden, Tarriona “Tank” Ball og det 7 mand store band klar til at give en enestående musikalsk oplevelse i Pumpehuset.

Fredag 6/7, 21:00: Tank and the Bangas (US)
Fringe Jazz Fest Pumpehuset, København V – Læs mere / Køb billet

Lørdag 7/7, 21:00: Jazz Five feat. Tricia Boutté (US/DK)
Fringe Jazz Fest Pumpehuset, København V – Læs mere / Køb billet

Fredag 13/7, 21:00: Brassflavour meets Meschiya Lake (US/DK)
Fringe Jazz Fest Pumpehuset, København V – Læs mere / Køb billet

 

Hotel Cecil er Københavns nye spillested beliggende i Niels Hemmingsens Gade i en sidegade til Strøget. Fra 1991-2017 var stedet kendt som Københavns vigtigste jazzklub. De nye ejere kommer fra Bremen Teater, som har genåbnet stedet under navnet Hotel Cecil, som hotellet i bygningen hed fra 1930’erne. Med sin antydning af art deco har stedet en ganske særlig stemning, som man tydeligt mærker, når man oplever arrangementer i disse lokaler, der af mange musikere er blevet betegnet som et af de bedste ‘middle sized’ koncertrum i Europa.

Under Copenhagen Jazz Festival præsenterer Hotel Cecil danske og udenlandsk kvalitetsjazz, som i dette første festivalår bl.a. betyder fuldt program. Hovednavnene på Hotel Cecil er pianisterne Christians Sands og Enrico Pieranunzi – to meget forskellige pianister, fra hver deres kontinent og generation, som dog har det til fælles, at de har en trofast fanbase i København og desuden en stor kærlighed til byen.

Mandag 9/7, 20:00: Christian Sands Trio (US) + special guest Mathias Heise
Hotel Cecil, København K – Læs mere / Køb billet

10/7+11/7, 20:00: Enrico Pieranunzi Duo & Trio (IT)
Hotel Cecil, København K – Læs mere / Køb billet

12/7+13/7, 20:00: Eliel Lazo & The Cuban Knights
Hotel Cecil, København K – Læs mere / Køb billet

Den store 40. udgave af Copenhagen Jazz Festival finder sted den 6.-15. juli på 120 venues fordelt over hele byen. Se alle offentliggjorte koncerter og planlæg din festival på www.jazz.dk/koncerter