Hilmar Jensson hiver amerikansk supertrio til Bryggekælderen


Den islandske og New York-bosatte komponist, guitarist og grundlægger af Kitchen Motors, Hilmar Jensson, kommer til Danmark i oktober. I den forbindelse giver han koncert med Jim Black og Trevor Dunn i uvante omgivelser i det ombyggede bogdepot, Bryggekælderen, hvor Jazz Club Loco præsenterer international koncertaften “3X3 = 303 – et portræt af tre nordiske stemmer i jazz”.

Hilmar Jensson har siden 1990’erne været en del af den internationale jazzscene og har med sine bands arbejdet fra New York, Norge og Island. Hans trio TYFT har optrådt i mere end 35 lande. Ligeledes har han arbejdet og indspillet med bl.a. Wadada Leo Smith, Peter Evans, Chris Cheek, Ches Smith og John Zorn. Musikken er elektrisk fremaddrevet, medrivende pågående og sine steder drømmende cinematisk. Jensson er endvidere en af skaberne af den islandske kunstnersammenslutning, tænketank og pladeselskab “Kitchen Motors”.

I denne trio finder man ligeledes tromme-innovator Jim Black, som bl.a. har samarbejdet med Laurie Andersson, Tomasz Stanko og Jakob Bro, samt bassist Trevor Dunn, der er kendt fra at spille bl.a. i sammenhænge med Mr. Bungle, Fantomas, Melvins og John Zorn.

Et portræt af tre nordiske stemmer

Hilmar Jensson Trio er en del af en international aften i Bryggekælderen den 25. oktober, arrangeret af Jazz Club Loco. Titlen er “3X3 = 303 – et portræt af tre nordiske stemmer i jazz”. Denne aften præsenteres tre væsentlige og internationale stemmer i den nordiske jazz: guitarist Hilmar Jensson, trompetist Kasper Tranberg og trommeslager Anders Mogensen. I jazzens grundlæggende trio format vil de tre nordiske komponister og orkesterledere præsentere deres bud på jazzen anno 2018. Tre forskellige og personlige bud.

Trompetisten Kasper Tranberg, som har været en central del af den europæiske jazzscene i 20 år, præsenterer i sin trio en form for fabulerende moderne akustisk kammerjazz med tætte klange og luft i musikken. Har arbejdet og indspillet med en bred vifte af kunstnere fx Jesper Zeuthen, Jacob Anderskov, Marc Ducret, Tyshawn Sorey, Tim Berne, John Tchicai, Steve Swallow samt Yusef Lateef. Kasper har ud givet 11 albums i eget navn, senest i 2018 sin internationale sextet “Straw Boss” med bl.a. Tony Malaby og med sin “Terzet”.

Anders Mogensens trio med saxofonisten Gary Thomas (tidligere med Miles Davis, Herbie Hancock, Pat Metheny, John McLaughlin, Cassandra Wilson etc.) er en intens og magtfuld jazzoplevelse med groove og dynamik. Mogensen turnerer over det meste af kloden og har faste orkestre med bl.a. Jerry Bergonzi og Tim Hagans.

NB – Koncertrækken kan også opleves på Dexter i Odense den 27. oktober.

“3X3 = 303 – et portræt af tre nordiske stemmer i jazz”
25. oktober, 20:00 – Jazz Club Loco / Bryggekælderen
Læs mere & køb billet