Mette Rasmussen, Julie Kjær og Haino/Bisse på programmet til årets Gong Tomorrow


En once-in-a lifetime koncert med Bisse i mødet med den 65-årige japanske legende Keiji Haino, installationsdebut fra den danske free-saxofonist Mette Rasmussen, et nyt storværk fra den danske eksperimenterende komponist Julie Kjær og meget mere. Fra den 3. til 11. november åbner G((o))ng Tomorrow på en række københavnske venues op for de nyeste toner fra danske og internationale frontløbere på tværs af genrer og kunstarter.

Overraskende topmøde mellem Japan og Danmark
Her kan du blandt meget andet se frem et exceptionelt møde mellem to beslægtede ånder med vidt forskellige tilgange. Den danske sangskriver Bisse har med sine syv anmelderroste albums på kun to år og et væld af velbesøgte koncerter markeret sig som en af landets mest interessante musikalske skikkelser. Det støjende japanske guitarfænomen Keiji Haino har i sin årtierlange karriere styrket sin position som en af de mest højspændte kunstnere på verdensscenen for eksperimenterende og mangefavnende musik. Begge er de musikalske fænomener med en ekstraordinær magi i deres performances, et uforglemmeligt look og unikt udtryk. Tirsdag den 7. november går de på scenen i Lille Vega til en bogstaveligt talt enestående koncert.

Læs mere hos G((o))ng Tomorrow: Once-in-a-lifetime: Bisse & Keiji Haino

Musikalsk frisjæl debuterer med selvbiografisk installation
Med Awake præsenterer saxofonisten Mette Rasmussen lørdag den 4. november kl. 14.00 sin første installation, et audiovisuelt portræt af hende som omrejsende musiker, en koreograferet dans mellem kamera og kunstner. Hun skildrer sin musikfilosofi gennem en række koncerter iscenesat til ære for kameraet – i sit hjem i Trondheim, i København og på fødegården i Jylland, mens hun spørger: “How do we know when we’ve woken up?” Det hele foregår på det nye udstillingssted Peryton.

Læs mere hos G((o))ng Tomorrow: Udstillingsdebut: Awake

Uropførelse på særkomponeret storværk
Årets store bestillingsværk er This Is Where You See Me af saxofonisten Julie Kjær, som G((o))ng Tomorrow præsenterer fredag den 10. november i Jazzhouse. Kjær har samlet et internationalt stjernehold med Mandhira de Saram (violin), Alice Eldridge (cello), John Edwards (bas), Samuel Stoll (horn) og Mark Sanders (slagtøj). Musikken er baseret på komposition og fri improvisation, udforskning af instrumenternes akustiske lyde gennem extended techniques og med et strejf af folkemusik.

Læs mere hos G((o))ng Tomorrow: This Is Where You See Me

Publikum på årets G((o))ng Tomorrow kan desuden se frem til premiere på pianist Søren Kjærgaards nye audiovisuelle projekt, et virtuost tysk vokalensemble med syrisk og libanesisk samtidssang, 12 timers koncert på Thorvaldsens Museum, Bent Sørensens kuration på Glyptoteket, asiatisk lydkunst, afslutningsfest med nytænkende nyfortolkninger af avantgardisten John Zorn og meget mere. Læs mere om hele programmet på gongtomorrow.dk/