Souljazz-fænomenet Nick Waterhouse giver Vinterjazz-koncert i Studie 2


Nick Waterhouse giver Vinterjazz-koncert i Studie 2. Med sit mest ambitiøse album til dato i bagagen (“Never Twice”) tager den amerikanske rhythm and blues-original Nick Waterhouse publikum med tilbage til baggårdene i 50’ernes New Orleans, Detroit og Memphis.

Nick Waterhouse (US) / Vinterjazz 2017
Torsdag den 16. februar i DR Koncerthuset, Studie 2
Køb billet: http://burl.nu/54dbrx

Guitarist, producer og singer-songwriter Nick Waterhouse (f. 1986) er som taget ud af Jack Whites Third Man Records eller en episode af Mad Men. Han er en rhythm and blues-fanatiker, der opdaterer genrens oprindelige energi til samtiden – uden dog at glemme kærligheden for en oldschool analog lyd af hollowbody-guitarer og rørforstærkere fra 50’erne og 60’erne.

Waterhouse har været en del af musikscenen i Orange County og det sydlige Californien, siden han gik i skole. Han har bl.a. tjent sine meritter som producer for garagerock-fænomenet Ty Segall, Allah-Las og som co-producer på sine egne anmelderroste LP’er “Time’s All Gone” og “Holly”.

Nick Waterhouse’ nye album “Never Twice” er en kulmination, intensivering og realisering af alt det, han har arbejdet på hidtil i sin karriere. Ifølge Rouge Trade er det en hitparade, som er mere catchy, mere rytmisk, mere harmonisk og mere eventyrlysten end hans første to plader tilsammen: “Never Twice” er en cool og elegant post-post-moderne cocktail af 50’ernes r&b og jazz, 60’ernes soul og boogaloo rystet godt sammen med en moderne, minimalistisk vision og produktion.

Forvent en medrivende live-oplevelse mellem fortid og nutiden i akustisk vellyd i Studie 2, når Copenhagen Jazz Festival & DR Koncerthuset præsenterer en anderledes Vinterjazz-aften med Nick Waterhouse og fuldt band.

“Nick Waterhouse has come a long way and it looks like he may have just painted his masterpiece.” – Jonathan Toubin, New York City, 2016

Om Vinterjazz 2017

Vinterjazz er en landsdækkende musikfestival, som strækker sig over tre uger og rummer ca. 500 koncerter fordelt på mere end 120 spillesteder og arrangører fra København til Aalborg. Den 17. udgave af Vinterjazz finder sted den 3.-26. februar 2017. Info & program: www.jazz.dk

Tak til Nordea-fonden.