Vinterjazz 2018 offentliggør første store del af programmet


I starten af december offentliggøres årets spillesteder og de første ca. 200 koncerter til den landsdækkende festival Vinterjazz 2.-25. februar. Blandt hovednavnene indtil videre finder man Jorge Rossy, Walt Weiskopf, Lionel Loueke, Tyshawn Sorey, Fire! Orchestra, Phronesis og Palle Mikkelborg “Hommage”.

To måneder før festivalstart er Vinterjazz 2018 klar til at afsløre en stor del af årets program. På den internationale front er det bl.a. muligt at opleve den spanske superstjerne Jorge Rossy, Herbie Hancock-guitaristen Lionel Loueke, den skandinaviske freejazz-gruppe Fire! Orchestra, New Orleans-sangerinden Sasha Masakowski samt udenlandske navne som Justin Kauflin, Walt Weiskopf, Kirk Lightsey, Nancy Harms, Randy Newman, Katie Thiroux, Circuit des Yeux, og ikke mindst Tyshawn Sorey, der er én af de mest omtalte nye amerikanske jazzkomponister i øjeblikket.

Flere af de internationale navne er vanen tro gæstestjerner hos vores hjemlige navne og kommer landet rundt. Det samme gør danske turnerende grupper som Aarhus Jazz Orchestra, Emil de Waal+ feat. Nulle, DR Big Band feat. Claudia Campagnol, Sinne Eeg Group, Morten Schantz Godspeed, Girls in Airports, The KutiMangoes, Phronesis og Marilyn Mazur Special 4 feat. Jakob Buchanan, blandt mange andre.

Det er desuden også værd at bemærke de første, større særprojekter: Palle Mikkelborg & DR Big Band står bag en stor aften med musikken fra Mikkelborg/NHØP “Hommage” i Koncertsalen, det relativt nysamlede Maluba Orchestra, ledet af Marilyn Mazur, Fredrik Lundin og Kasper Bai, tager på festivalturné, og Aarhus Jazz Orchestra giver en stribe koncerter under titlen “Sketches of Barcelona” med førnævnte Jorge Rossy og den herboende saxofonist og komponist Cesar Joaniquet.

I alt står flere end 120 spillesteder og arrangører bag de mange koncerter på Vinterjazz 2018. Festivalen er et nationalt initiativ, som finder sted lokalt og er skabt af aktører rundt om i Danmark – bl.a. i form af koncertsale, kirker, regionale spillesteder og jazzklubber – som med sin indsats derfor er med til at give Vinterjazz hvert sit særkende i de forskellige byer. Desuden danner Vinterjazz ramme om landsdækkende tilbud for børn og unge i form af Jazz Remixed, Jazz for Kids og JazzCamp for Piger, som bl.a. bliver realiseret med støtte fra festivalens hovedbidragsyder Nordea-fonden.

Vinterjazz 2018 finder sted den 2.-25. februar. Det samlede program udkommer i januar i det trykte program og her på Jazz.dk.

Følg med i programmet på www.jazz.dk/vinterjazz-2018/koncerter