Amerikansk fusionsikon gæster Vinterjazz 2017


Som altid på Vinterjazz gemmer der sig overraskelser i det omfattende udbud af koncerter og besøgende musikalske gæster. En af dem er det amerikanske bas-ikon Jimmy Haslip, der torsdag 23/2 spiller med sin Quarteto på Kulturhuset Islands Brygge.

Haslip er en af de helt store skikkelser inden for den fusionsjazz, der siden 1970’erne har udfordret jazz-begrebet med sit omfattende favntag af et væld af genrer – rock, pop, soul og r’n’b og meget mere. Som bassist i den vidtberømte fusionsgruppe Yellowjackets lagde han i årene 1977-2012 en virtuos bund for solister som Robben Ford, Michael Landau og Marc Russo. Siden har den nu 65-årige bassist slået sine musikalske folder i en lang række sammenhænge med blandt andre den britiske avant-guitarist Allan Holdsworth, Donald Fagen, nyligt afdøde Al Jarreau, Chaka Khan og mange, mange flere.

Når Haslip gæster Vinterjazz 2017, sker det altså med gruppen Quarteto. Den dansk-amerikanske kvartet har turneret Skandinavien rundt siden 2005 med toptunet og svimlende talentfuld moderne fusionslyd, der viser medlemmerne som en samlet og dybt professionel enhed. Ved siden af Jimmy Haslip og hans femstrengede bas finder man tangentspilleren Poul Reimann, der blandt andet har været knyttet sammen med Thomas Helmig, Chris Minh Doky og John Patitucci.

Den amerikanske guitarist Jeff Richman har foruden en række soloplader også samarbejder med blandt andre Al Di Meola, Steve Lukather og en række andre skikkelser i grænselandet mellem jazz, rock og pop. Endelig er det danske Henrik Engqvist, der hersker over trommerne – Engqvist har i lighed med de resterende medlemmer især gjort sig inden for fusionen, hvor han i årenes løb har slået pjalterne sammen med kunstnere som Robben Ford og Frank Gambale.

 

Quarteto feat. Jimmy Haslip (US/DK)

Torsdag 23/2 kl. 21:00 – Kulturhuset Islands Brygge, København
Læs mere // Køb billet