Copenhagen Jazz Festival åbner årets udgave med tre gratis dage i Kongens Have


Copenhagen Jazz Festival er tilbage på ‘Jazzplænen’ i Kongens Have med et tre dages gratisprogram d. 30. juni til 2. juli, der omfavner både tradition og fornyelse – og samler københavnerne på tværs af generationer

Den officielle åbningskoncert på årets Copenhagen Jazz Festival er lagt i hænderne på de to aktuelle orkestre hhv. Marilyn Mazurs internationalt anerkendte storband Shamania, der markerer udgivelsen af deres andet album “Rerooting”, samt det fremadstormende band AySay, der ledes af multiinstrumentalist Luna Ersahin og er et af de mest roste nye navne med hele tre DMA Roots-statuetter for debutalbummet “Su Akar”.

Lørdag den 1. juli præsenteres to nytænkende bigband-projekter, når Odense Jazz Orchestra fremfører hhv. Fredrik Lundins internationalt roste pluralistiske projekt “It Takes All Kinds To Make A World” og den DMA-prisvindende trommeslager/komponist Jeppe Grams nye “Ghost of a City”, der lader sig inspirere både af Carl Nielsen og Letieres Leite.

Søndag den 2. juli indeholder glimt af den københavnske jazzhistorie med den efterhånden legendariske kapelmester Niels Jørgen Steens Big Band og Christian von Bülow Kvintets “Tribute to Horace Parlan”, der med den Ben Webster Pris-vindende Zier Romme på flyglet hylder den amerikanske komponist/pianist, der ligesom en række andre internationale ikoner slog sig ned i København i 60′-70’erne og satte et kæmpe aftryk på dansk jazz.

Jazz i Kongens Have – Copenhagen Jazz Festival 2023:

30/6, kl. 15:00 – Marilyn Mazur’s Shamania – Official Opening of Copenhagen Jazz Festival 2023
30/6, kl. 17:00 – AySay

1/7, kl. 14:00 – Jeppe Gram & Odense Jazz Orchestra – “Ghost Of A City”
1/7, kl. 16:00 – Fredrik Lundin & Odense Jazz Orchestra – “It Takes All Kinds To Make A World”

2/7, kl. 14:00 – Niels Jørgen Steen Big Band
2/7, kl. 16:00 – Christina von Bülow Kvintet “A Tribute to Horace Parlan”

Copenhagen Jazz Festival 2023 åbnes den 30. juni og fortsætter frem til 9. juli på flere end 100 spillesteder i hele byen. Tak til Nordea-fonden, Statens Kunstfond, Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune.