Afslutningsweekend med Bill Frisell, Al Jarreau, Dianne Reeves, Fire! Orchestra, Børnejazz på Christiania og andre highlights


Internationale highlights i den sidste weekend

Lør. kl. 20.00: Dianne Reeves (US) + Justin Kauflin (US) → DR Koncerthuset // INFO & BILLETTER
Dianne Reeves (f. 1956) er gang på gang blevet udråbt til dronningen af amerikansk vokaljazz samt den direkte arvtager til legender som Ella Fitzgerald og Sarah Vaughan. Reeves har altid bevæget sig frit mellem jazz, pop, R&B og verdensmusik – men hendes dybe rødder i jazzen er indiskutable, hvadenten hun synger rene standards eller fortolker numre af Peter Gabriel og Joni Mitchell – FÅ BILLETTER TILBAGE.

Lør. kl. 20.00: Bill Frisell – Guitar in the Space Age → Jazz by the Sea // INFO & BILLETTER
Med sit på én gang dybt innovative og traditionsbevidste spil har Bill Frisell skabt sig et navn som en guitarist i absolut særklasse. Hans spil kan bevæge sig fra det helt sarte og underspillede til avantgardistiske eksperimenter, men altid med en helt egen lyd. Dertil kommer, at han både som fortolker og komponist besidder en slående originalitet.

Lør. kl. 21.00: Al Jarreau (US) → Amager Bio // INFO & BILLETTER
Siden han påbegyndte karrieren, har fusionen af jazz og R&B været hans varemærke. Disse genrer smeltede han sammen i arrangementer, der var bygget op omkring hans umiskendelige stemme, som hurtigt gav ham opmærksomhed, da han optrådte i Saturday Night Live.

Lør. kl. 21.00: Fire! Orchestra (SE/DK) + The Thing (SE/NO) → Jazzhouse // INFO & BILLETTER
Copenhagen Jazz Festival i Jazzhouse rundes af med to aftener med det vilde svenske stororkester Fire! Orchestra, der har taget den internationale jazzverden med storm og tidligere har imponeret i Jazzhouse og på Roskilde Festival. Denne aften leveres opvarmningen af The Thing (Mats Gustafsson, Paal Nilssen-Love, Ingebright H. Flaten).

 

Særlige festivalprojekter i sidste weekend

Lør. kl. 19.00: Ibrahim Electric → Frederiksberg Brandstation // INFO & BILLETTER
(Der er få billetter tilbage i forsalg, evt. overskydende billetter vil blive solgt i døren)
Ibrahim Electric består af intet mindre end tre store kapaciteter indenfor dansk musik, nærmere betegnet guitarist Niclas Knudsen, trommeslager Stefan Pasborg og Hammond-organist Jeppe Tuxen. De har markeret sig som et af de mest originale og populære nye jazzrock-orkestre på den europæiske musikscene og spillet koncerter på nogle af klodens største og mest prestigefyldte festivaler i bl.a. USA, Canada, Brasilien, Cypern, Spanien, Norge og herhjemme.

Lør. kl. 20.00: Poul Dissing, Fuzzy m.fl. → Krudttønden // INFO & BILLETTER
ÅRETS GANG – en humoristisk cyklus for jazz-kvartet, solist og kor. Fuzzy har komponeret musik til tekster, som Rune T. Kidde skrev til dette arrangement umiddelbart inden sin død (okt. 2013). Der er opstået kult omkring Rune T. Kidde efter hans død. Der er bl.a. åbnet en udstilling af hans værker på Storm P. Museet i januar 2015. Poul Dissing, Fuzzy, Jakob Høgsbro, Klavs Hovman, Martin Klausen, Di Vers.

Lør. kl. 20.00: Eliel Lazo/The Cuban Funk Machine feat. Alain Perez (CU/SE/DK) → Den Sorte Diamant // INFO & BILLETTER
Eliel Lazo + The Cuban Funk Machine blander AfroCuban, funk, blues, Timba og Songo-rytmer – musik der er inspireret af cubansk og nordamerikansk musik fra 70’erne som, Herbie Hancocks Headhunters, Irakere, The Meters og Los VanVan. En kraftfuld og dynamisk energi på scenen og et samspil med forskellige stilarter, gør dette band til en sublim oplevelse. Ved aftenens koncert på Den Sorte Diamant har gruppen inviteret den fænomenale Alain Perez på bas.

Lør. kl. 21.00: Jazz Five feat. Kevin Louis + Fringe Jazz Award 2015 → Charlie Scott’s // INFO
Jazz Five tager sit publikum til nutidens New Orleans og leverer et unikt show med funky 2nd line grooves, blues, shuffle og jazz’n’roll. Denne gang featuring en af New Orleans’ store nye navne, Kevin Louis på trompet. I pausen mellem de to sæt uddeles “Fringe Award 2015″ – en æres pris til en musiker eller band som har gjort en forskel på Charlie Scotts i løbet af året.

Lør kl. 21.00-24.00: Classic Jazz Remixed → Frederiksberg Brandstation // INFO (fri entré)
Jazz Remixed i fede omgivelser på Frederiksberg Brandstation – tre af landets dygtigste og mest nysgerrige vinyl-dj’s, der går på opdagelse i og liveremixer de store jazzikoner som et brag af en afslutning på Copenhagen Jazz Festival 2015 på Frederiksberg.

Lør kl. 22.00: Paradise Bangkok Molam Int. Band (THA/UK) → Pressen // INFO & BILLETTER
The Paradise Bangkok Molam International Band forener traditionel thailandsk musik med vestlig rock til en stærkt medrivende helhed, der både er psykedelisk og dynamisk. Man kan derfor se frem til en oplevelse af de helt ekstraordinære, når det fem mand store orkester går på scenen med deres seneste og eneste album,”21st Century Molam”, som et fremragende alibi.

Søn kl. 22.00: Jakob Bro Tentet feat. Laugesen (DK/US) → Loppen // INFO & BILLETTER
En af Danmarks mest ambitiøse guitarister og orkesterledere diverterer med sin imponerende tentet og et fornemt poetisk besøg af Peter Laugesen. Jakob Bro Nonet er siden blevet en gennemgående betegnelse for Jakob Bros arbejde med større orkester. Et arbejde, han har raffineret gennem årene og udforsket i forskellige konstellationer. Nonetten er siden vokset til hele 11 folk – et stjernespækket hold på 10 musikere samt den store digter Peter Laugesen, der tilføjer en stærk poetisk nerve til holdet.

Søn kl. 10.00: Ruths ReggaeBørnefest → Byens Lys (NB: Flyttet til nyt venue) // INFO & BILLETTER
BørneJazzKlubben præsentere 5 forskellige bands/DJ’s spille en af tidens mest populære genre; reggae. Traditionen tro ved BørneJazzKlubbens årlige festival-dag, er der højt til loftet, masser af sjove indslag og god musik og plads til at være et musikglad og nysgerrigt barn der både gerne vil sidde hos mor og far, danse og komme tæt på musikerne.

Søn kl. 13.00: Moussa Diallo Trio → Strandtorvet (Amager Strandpark) // INFO (fri entré)
Inciterende rytmer og musikalsk poesi er det, som karakteriserer Moussa Diallo’s musik, med en multikulturel baggrund med rødder i både Mali og Danmark har denne musiker, komponist og sanger skabt dette band ved at bringe nogle af de bedste herboende vestafrikanske musikere sammen for at spille hans kompositioner.

 

Andre udvalgte koncerter – Lørdag d. 11. juli

Lørdag kl. 14.30: Tranquebar → Jazzcup // Læs mere
Lørdag kl. 14.30: Jacob Fischer/Nikolaj Hess duo → PH Caféen // Læs mere
Lørdag kl. 15.00: Pierre Dørge/Irene Becker/Morten Carlsen Trio → Bartof Station // Læs mere
Lørdag kl. 15.00: Lotte Anker, Okkyung Lee & Paul Lovens (DK/KOR/DE) → 21st Century Jazz, Skuespilhusets foyer // Læs mere
Lørdag kl. 17.30 + 20.00: Benjamin Koppel Jazz Galla feat. Bobo Moreno, Michael Carøe, Marie Montell & Marie Carmen  → Betty Nansen Teatret // Læs mere
Lørdag kl. 19.00: F. E. Denning Descension Orchestra → Jazzhouse Open Air // Læs mere
Lørdag kl. 20.00: Kirk Lightsey Quartet feat. Max Ionata (IT/US/DK) → Jazzhus Montmartre // Læs mere
Lørdag kl. 20.00: Travelling Tribes → Balders Plads // Læs mere
Lørdag kl. 21.00: IKI → Huset-KBH, Analog Bar // Læs mere
Lørdag kl. 21.00: Nulle og Verdensorkestret → Sofie Kælderen // Læs mere
Lørdag kl. 21.00: Jeppe Zeeberg Solo → Christianshavns Beboerhus // Læs mere
Lørdag kl. 22.00: Persian Snowflake → KoncertKirken // Læs mere
Lørdag kl. 22.00: Rune Funch Picture Music → KB18 // Læs mere
Lørdag kl. 22.30: Mockunas/Friis Nielsen/Berre → Christianshavns Beboerhus // Læs mere

Andre udvalgte koncerter – Søndag d. 12. juli
Søndag kl. 13.00: Marc Mommaas & Nikolaj Hess (US/DK) → Bartof Café // Læs mere
Søndag kl. 16.00: D/Troit → Ingolfs Kaffebar // Læs mere
Søndag kl. 16.00: Marisa Anderson (US) → Harbo Bar // Læs mere
Søndag kl. 18.00: Jan Kaspersens Quartet → Palæ Bar // Læs mere
Søndag kl. 19.00: The Cuban Grand Finale feat. Eliel Lazo (CU) → Balders Plads // Læs mere
Søndag kl. 20.00: Sinne Eeg/Jacob Christoffersen Duo → Krudttønden // Læs mere
Søndag kl. 21.00: Jazzkamikaze → Café Blågårds Apotek // Læs mere
Søndag kl. 22.30: After Hours Jamsession v. Andreas Svendsen → Charlie Scott’s // Læs mere
Søndag kl. 00.30: Miles Davis Tribute → Christianias Børneteater // Læs mere
Søndag kl. 00.00: La Fontaine Jam Night → La Fontaine // Læs mere
Søndag kl. 00.30: Hess/AC/Hess Spacelab Salon → PH Caféen // Læs mere
Søndag kl. 02.00: Jazz Jam Christiania Jazz Klub → Christianias Børneteater // Læs mere