Mandag d. 6. juli: Ny festivaluge åbner med Joshua Redman, DR Big Bandet, Jazz for Kids og nye scener


 

Udvalgte highlights

Kl. 19.30: Enrico Pieranunzi septet “Les Amants” (IT/US/DK) → Betty Nansen Teatret // INFO & BILLETTER
Den italienske pianist og komponist Enrico Pieranunzi har udviklet en spillestil, der bevæger sig i grænselandet mellem rytmisk og klassisk musik og har spillet med nogle af verdens allerstørste jazzstjerner. Ved denne koncert kan hans værk Les Amants for første gang opleves på skandinavisk jord. Værket er oprindeligt skrevet til bassist Marc Johnson og saxofonist Rosario Giuliani men opføres her i selskab med Scott Colley, Benjamin Koppel samt en strygekvartet med blandt andre Radiosymfoniorkestrets solocellist Henrik Dam Thomsen under kyndig ledelse af primarius fra Copenhagen Phil, Anne Søe Iwan.

Kl. 20.00: The Bad Plus Joshua Redman → Jazz by the Sea // INFO & BILLETTER
Det var en stor nyhed, da saxofonisten Joshua Redman og trioen The Bad Plus i 2011 påbegyndte et overraskende samarbejde. Med The Bad Plus’ baggrund som den frække dreng i klassen, der stilmæssigt har udfordret den konventionelle tilgang til trioformatet – ikke mindst i kraft af deres frie fortolkninger af fx Black Sabbath, Nirvana og Blondie – sat over for Joshua Redman, der i mere end et årti er blevet regnet som en af jazzens mest prominente, indflydelsesrige, moderne saxofonister og bandledere.

Kl. 20.00: Palle Mikkelborg → Krudttønden // INFO & BILLETTER (FÅ BILLETTER)
Palle Mikkelborg er en visionær dansk musiker med et internationalt ry. Hans arbejde har bragt ham i kontakt med ledende musikere indenfor den kontemporære musik. Da Miles Davis i 1984 kom til København for at modtage den prestigefyldte Sonning Musikpris, blev Palle Mikkelborg bestilt til at komponere et værk tilegnet Miles Davis. Titlen blev AURA. Det senere album ”AURA” modtog to Grammy priser i 1991. Hans album ”Anything but Grey” blev kåret til bedste jazz-album i Danmark 1992. Mikkelborg modtog Nordisk Råds Musikpris i 2001.

 

Særlige festivalprojekter

Kl. 11.00: Slickard Nickson & Cheese-A-Lot + Kl. 13.00 Halsdans Hoved → Jazz for Kids, Søndermarken // INFO (fri entré)
Slickard Nickson og Cheese-A-Lot er to DJ’s og vinylentusiaster, som har udgivet mixbåndet ‘Av Godaw’, et mix af jazzede, funky og skæve numre fra gamle danske børneplader. Mixet er lavet ud fra en målsætning om, at musikken skal fungere både for børn og deres forældre. Duoen har senest sendt opfølgeren ‘Godaw Igen’ på gaden. Forvent at høre underfundige, fjollede og sjælfulde gamle danske børnesange, når de to DJ’s vækker de historiske tracks til live igen i Søndermarken. // I 2015 ville Halfdan Rasmussen være fyldt 100 år, og det skal da fejres! Kaya Brüel og Ole Kibsgaard er aktuelle med ‘Halfdans Hoved’, et nyt album med de største af Halfdans sange. Rapanden Rasmus, komponeret af Kayas oldefar, Axel Brüel, er blandt de sange, der er at finde på dette hyldestalbum til en af Danmarks dejligste digtere.  Unge som gamle kan alle nynne med på sange som Marie Hønen Evig glad, Rapanden Rasmus og Den lille frække Frederik.

Kl. 13.00-21.00: DR Big Bandet → Kongens Have // INFO (fri entré)
DR Big Bandet og DR P8 inviterer alle til jazz i Kongens Have i anledning af årets Copenhagen Jazz Festival. Du har mulighed for at tage hele familien med og blive inspireret og forført af de rytmiske jazztoner, når DR og Copenhagen Jazz Festival inviterer til koncerter med DR Big Bandet ”In the need of Prayer” feat. Vincent Nilsson & Eliel Lazo, Hugo Rasmussen & Mathias Heise feat. Presencer, Gunde & Frost, Old Man’s Kitchen, DR Big Bandet feat. Cæcilie Norby, Christian Hjelm & Miriam Mandipira.

Kl. 14.30: Jacob Fischer Special Quartet → Jazzcup // INFO (billetsalg i døren)
Så er der mulighed for at høre en af landets travleste og bedste guitarister Jacob Fischer i en helt ny og spændende sammenhæng. Efter et besøg i USA sidste år, hvor Jacob fik lejlighed til at spille med en del vibrafonister, har han dannet en kvartet, hvor et af de helt nye og store vibrafonisttalenter Jakob Svensson indgår. De øvrige medspillere er den cubanske bassist Yasser Pino og trommeslageren Niclas Campagnol. En meget spændende nyhed på den danske musikscene.

Kl. 16.00 & 18.00: Bent Jædig Jam session feat. Jesper Løvdal, Thomas Franck m.fl. → Sankt Hans Torv // INFO (fri entré)
Dansk Musiker Forbund, DMF København og Copenhagen Jazz Festival inviterer musikere og publikum til seks åbne jamsessions på Sankt Hans Torv mandag til onsdag. Denne Jamsession vil tage udgangspunkt i Bent Jædig, én af Danmarks største bebop-kunstnere, og hans kæmpe repertoire af jazzstandarts og bebop-klassikere.

Kl. 19.00: SVIN → Jazzhouse Open Air, Niels Hemmingsens Gade // INFO (fri entré)
Ny festivalscene med hårdtslående dansk jazz/freejazz i Niels Hemmingsens Gade åbner i dag. Siden opstarten i 2008 og udgivelsen af debuten Heimat i 2011 samt opfølgeren SECRETLY WE ARE GAY i 2013 har SVIN gjort sig positivt bemærket på den danske og internationale musikscene. På deres seneste album har SVIN skåret ind til benet og sender gennem buldrende trommer, orientalske guitarer og melodiske horn kaskader af psykedeliske droner ud i atmosfæren. Pladen fremstår i al sin enkelthed som et formstøbt værk båret frem af sangbare melodier svøbt i primitive soniske teksturer.

 

Andre udvalgte koncerter

Kl. 17.00: Brinck/Zukanovic/Laumann feat. Morgan (DK/US) → 21st Century Jazz, Skuespilhusets foyer // Læs mere
Kl. 18.00: Bobo Stenson med Palle Danielsson og John Fählt (SE) → Gustavs Bistro & Butik // Læs mere
Kl. 18.00: Luboš Soukup Quartet → Huset-KBH, Musikcaféen // Læs mere
Kl. 20.00: Joakim Milder Trio (SE/DK) → Kvarterhuset // Læs mere
Kl. 21.00: Miguel Zenón 4tet (US) → Jazzhouse // Læs mere
Kl. 21.00: Dawda Jobarteh/Stefan Pasborg Duo (GM/DK) → Bartof Station // Læs mere
Kl. 22.00: Anderskov/Davidsen/Cleaver (US/DK) → KoncertKirken // Læs mere
Kl. 23.00: John Russell/Lotte Anker/Ståle Solberg (DK/UK/NO) → LiteraturHaus // Læs mere (billetsalg i døren)
Kl. 00.30: Hess/AC/Hess Spacelab Salon → PH Caféen // Læs mere