Sølyst styrker profilen med internationale navne – Lizz Wright, Stefano Bollani og David Sanborn til Copenhagen Jazz Festival 2015


Sølyst præsenterer for tredje år i træk en koncertrække i den første weekend af Copenhagen Jazz Festival, og i år er det med en øget satsning på internationale artister, med hovednavne som Lizz Wright (US), Stefano Bollani (IT) og David Sanborn (US). Koncerterne arrangeres af Jazzklubben og kommer til at foregå under åben himmel d. 3.-5. juli. På programmet er også Diego Figueiredo Trio (BR), Cyrille Aimée (FR), Karin Krog (NO), Scott Hamilton Group (US) “100 Years with Billie Holliday”, Mikkel Nordsø Band samt Niels Jørgen Steens A-Team feat. Malene Mortensen.

Landstedet Sølyst i Klampenborg nord for København har siden 2013 fungeret som udendørs koncertsted under Copenhagen Jazz Festival. Det fantastisk smukt beliggende Sølyst er det perfekte forum for akustisk jazz og stærk fremført vokaljazz, så succesen gentages under Copenhagen Jazz Festival 2015. I år tilbydes publikum ikke færre end otte koncerter i smukke omgivelser, og der skulle være noget for en hver smag. Politiken skrev: “Sølyst i Klampenborg er klart både det pæneste og mest idylliske spillested. Havudsigt af den dyre slags”.

Praktisk information: Sølyst ligger 10 minutters gang fra Klampenborg Station. Der sælges en-dags-billetter og partout til priserne 245/295/545/645. Billetsalget starter onsdag den 15. april.

 

David Sanborn Electric Band (US)

Den amerikanske saxofonist David Sanborn er en af de mest kommercielt succesfulde og indflydelsesrige amerikanske saxofonister siden 1980’erne. Han bevæger sig musikalsk i et spændingsfelt mellem instrumental pop, R&B og traditionel jazz. Op gennem sin karriere har han udgivet 24 albums, vundet 6 Grammy Awards og solgt millioner af plader. Derudover anses han som den mest indflydelsesrige crossover-kunstner i sin generation og den mest kommercielt succesfulde saxofonist siden debuten, “Taking Off” fra 1975, siden hvilken listen af gæstemusikere på hans egne albums tæller navne som Marcus Miller, Bob James, Jack DeJohnette, Bill Frisell, Charlie Haden, Wallace Roney, Kenny Barron, Christian McBride, Joey DeFrancesco og mange flere.

Sanborn har siden begyndelsen af sin karriere desuden været aktiv sessionmusiker for en række af verdens store pop- og rocknavne, bl.a. Eric Clapton, Stevie Wonder og med en ikonisk saxsolo på David Bowies “Young Americans”, samt spillet med i store tv-shows som Saturday Night Live og The Late Show med David Letterman.

3/7 → Sølyst, Klampenborg // KØB BILLET

 

Stefano Bollani Trio (IT/DK)

Den italienske pianist Stefano Bollani favner det bedste fra den europæiske musik, fusionerer det med jazzens blå toner og går i tætte musikalske samtaler med de to danskere; bassisten Jesper Bodilsen og trommeslageren Morten Lund. Om Bollani / Bodilsen / Lund spiller egne kompositioner eller standards er underordnet; trioen har skabt sin egen niche og fører egenhændigt pianotriojazzen videre. Her hører vi, hvordan tre musikere på totalt samme bølgelængde kommunikerer, udfordrer, driller og leger med hinanden i et musikalsk show, der samtidig er et lærestykke i, hvordan jazz på verdensplan kan gøres enormt underholdende. Stefano Bollani/Jesper Bodilsen/Morten Lund har blandt andet udgivet Stone in the Water på ECM i 2009.

5/7 → Sølyst, Klampenborg // KØB BILLET

 

Lizz Wright (US)

Årets Diva Days afsluttes med en den amerikanske vokalist Lizz Wright. Hun voksede op som præstedatter i Georgia med gospel, blev teenager med blues og trådte ind i voksenlivet med jazz. Wright er kendt for at levere en yderst sanselig R&B-performance, der tager afsæt i jazz og gospel. Hun har tidligere gæstet Copenhagen Jazz Festival i hyldesten til Nina Simone (sammen med Dianne Reeves og Angelique Kidjo), men denne gang hører vi hende ved en eksklusiv koncert – den første siden 2008 – med sit eget band.

5/7 → Sølyst, Klampenborg // KØB BILLET

 

Se det fulde program for Sølyst – her.